Snabba kycklingfiléer

Matmöjlighet nummer 1.
Snabb kycklingfilé.
För två personer.
Tillagningstid med någonlunda upptinade filéer (= går att skära i):
15 minuter.

Ingredienser
Fryst kycklingfilé. Tina 2 st filéer och lämna resten i frysen.
En gul lök.
Felix tomat- och chilisås.
Salt.
Margarin eller rapsolja att steka i.
Ris, boil-in-bag, förslagsvis Basmati

Tillagning:
1. Slå på två plattor på högsta effekt
2. Ställ en stekpannan på den ena, häll i olja.
3. Ställ en kastrull med 0,8 liter vatten på den andra.
4. Skär kycklingfiléerna i strimlor om ca 1 cm i tjocklek.
5. Låt stekpannan bli riktigt het, det börjar nästan ryka om oljan. Filéerna kommer att sänka temperaturen och sänks den för mycket kommer vätska att rinna ur filéerna och koka dem istället för att de steks. Det blir en annan maträtt.
6. Lägg i hälften av filéerna i stekpannan (observera att det fräser och stänker).
7. Låt dessa steka cirka 1 minut, vänd dem och stek ytterligare 1 minut.
8. Lyft ut dessa.
9. Strö lite salt på dessa.
10. Häll i en tsk salt i det kokande vattnet.
11. Lägg i en påse (125 g) boil-in-bag-ris i vattnet, lägg på locket igen och slå av plattan, men låt kastrullen stå kvar på.
12. Kontrollera att det finns gott om olja kvar i stekpannan till nästa omgång.
13. Kontrollera att det är riktigt hett igen.
14. Lägg i andra hälften av filéerna. Stek dessa som ovan. Tag ur och salta.
15. Sänk temperaturen till svag värme (läge 2-3) och låt pannan svalna på plattan.
16. Skär löken i små bitar.
17. Häll i löken i den nu svalnade stekpannan och låt steka i ca 5 minuter.
18. Häll i de stekta kycklingfiléerna till löken.
19. Häll i tomat- och chilisåsen ca 300 gram (normalt halva flaskan) och lika mycket vatten (3 dl).
20. Låt koka i 5 minuter.
21. Häll av risvattnet, slå av kvarvarande platta.
22. Klart!

Allergi:
Glutenfri – ja
utan ägg – ja
utan mjölk – ja (välj mjölkfritt margarin eller rapsolja)
laktosfri – ja (som ovan)
utan fisk – ja

Varför inte göra några pannkakor med?

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s