Lingonsylt utan tillsatser – på enklast möjliga vis!

Hemgjord lingonsylt – ståndsmässigt, eller hur!

Men hur får du till det?

Förberedelse: en våg och en kastrull. Vågen kan uteslutas men knappast kastrullen.
Vågen tareras.

Lingonsyltsförberedelse

 

 

 

 

 

 

 

Jag tog en knapp liter av bären = knappt 500 g

Invägda lingon som snart får det hett om öronen

Endast svenska lingon, svenskt socker och svenskt kranvatten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovan: Lingonen fick koka upp med 2 dl vatten och koka i 10 minuter.

Nedan: Sockret tillsätts den varma lingonröran under omrörning tills det löser sig.

 

Socker - lingon - omrörningDen varma lingonröran tillsattes 400 g (= 4,4 dl) strösocker under omrörning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klart!

Bara att hälla på burk, redo att njutas av!

Se även upprinnelsen och hur det bär mig emot här

 

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s