Porsche 991 – Nya 911:an

Nya Porsche 911 har internkoden 991. Nästan helt logiskt ända sedan 1993, då dåvarandre 911 – och den sista med luftkyld motor – kom och fick internkoden 993. Sedan följde 996 som introducerades 1996. Du ser mönstret?

Mindre logiskt var då 997, som kom 2004. Men Porsche 991 bygger i alla fall vidare på att sista siffran motsvarar sista siffran i årtalet den introducerades på. 2011, alltså.

Kan en ny 911 leva upp till förväntningarna, dvs att vara bättre på allt jämfört med föregångaren, men ändå fortfarande vara en 911?

Porsche 991 är först och främst större än en 997. Det syns tydligt när de står bredvid varandra. Och efter att 996 fick en ögonsjukdom i form av knepiga strålkastare, så fick 997 klassiska, vackra runda strålkastare. 991 har inte upprepat den fadäsen. Och även annars så ser det omisskänneligen ut som en 911. Och motorn är en boxersexa som sitter bak. Då så, grundförutsättningarna är desamma som alltid.

Porsche 991

Större brukar betyda mer komfort, men i fallet Porsche 991 handlar tillväxten främst om att öka prestandan. Genom att storleken, gick det att öka axelavståndet utan att det syns och därmed kunde Porsche förbättra viktförhållandet, som tidigare varit lite… annorlunda.

Det är fortfarande annorlunda, men bättre. Tillsammans med bredare spårvidd, främst fram, så ger det resultat i prestandan. Vad sägs om tider runt Nürburgring för instegsmodellen som matchar prestandamodellerna av 997?

Se även Porsches hemsida http://porsche.se/News_PressRelease.aspx?m=29&ArticleID=594416&i=0

Så visst är detta en riktig 911. Absolut. Värd att köpa? Visst, för alla som har pengarna, definitivt.

Kör med förstånd!

 

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s