Kimi Räikkönen tillbaka till F1… eller?!

Kimi Räikkönen för otvivelaktigt diskussion med både WilliamsF1 och Renault-stallet. Frågan är bara om vad.

Väldigt mycket av det som skrivs bygger på förhoppningar blandat med slentrianmässiga antaganden. Men Kimi Räikkönen är ingen slentrian, istället är han synnerligen intelligent. Lyssna på hans intervjuer! Och innan du skrattar, så vill jag poängtera att Kimi är en synnerligen uppriktig man i sina intervjuer, även om han definitivt inte berättar allt.

Det är stor skillnad på de intervjuer han gjorde under sin tid hos McLaren och Ferrari och de som han gör nu. Men även under sina tidiga månader hos McLaren kunde man se Kimis uppriktighet och det krävs ingen stor fantasi för att förstå hur marknadsförare och andra personer fick Kimi Räikkönen att förstå värdet av att säga rätt saker i intervjuer som direktsänds över hela världen. Det vill säga, ingenting av intresse, annat än att berömma teamet och hedra sponsorerna.

I slutet på den gångna vecka var Kimi Räikkönen i den rika Mellanöstern och gav en intervju där. Där sade han ett par intressanta saker, som gör att man kan undra om han verkligen kommer att sitta bakom ratten i en F1-bil 2012: ”Om jag hade saknat Formel 1, hade jag varit där nu” sade Kimi t.ex.

Och alla dessa rykten om att han vill bli delägare i ett F1-team? Finns det någon substans i det? Kimi nämnde inte detta, men det kan mycket väl vara ett taktiskt drag, att inte diskutera något som är under förhandling. För som Kimi Räikkönen själv säger, det blir alltid fel när rubrikjägare skriver saker och försöker man påtala vad som blivit fel, så blir det bara värre.

Men varför skulle Kimi Räikkönen vara i Mellanöstern om det inte vore för att förhandla om pengar, pengar till köp av en del i ett F1-team. Mellanöstern är intresserad av Formel 1, t.ex. ägs en stor del av Ferrari av oljesheiker.

Kimi Räikkönen som teamägare? Varför inte, han drev under många år ett Formel 3-stall i England, som kallades 3R (Räikkönen-Robertson Racing), där Robertson är namnen på Kimi managers.

Denna vecka ska WilliamsF1 offentliggöra sina förare för 2012. Och vad det beträffar Renault, så har teamchefen Eric Boullier klargjort att han vill ha två toppförare i sitt team. Ryktet säger – men det är oklart vad det kommer i från och om det har substans – att Kimi Räikkönen skriver ett-årskontrakt med WilliamsF1 för 2012, för att sedan kunna gå till Red Bull Racing eller till Mercedes GP 2013. Det låter spännande, men passar dåligt in i pusslet med delägarskap.

Låt oss fortsätta hoppas att Kimi Räikkönen inte bara blir delägare utan även kör Formel 1.
Läs mer om Kimi här och om tidigare återkomstönskningar.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s