Kimi Räikkönen kör för Lotus GP 2012!

Vi hoppades och hoppades och hoppades. Vi hoppades på Williams och Kimi Räikkönen. Det verkade ju lovande.

Men så precis innan årets sista lopp i Formel 1 i Brasilien i helgen som var, så började det låta allt mer som att Adrian Sutil var het kandidat till Williamsstyrningen. Och även om Maldonado inte sits plötsligt inte heller verkade cementerad hos Williams, så fanns plötsligt GP3-mästaren, testföraren och landmannen Bottas med om ytterligare en konkurrent till ”Kimis säte”.

Det ryktades både om att lönefrågan blivit en stötesten, som att mellanösterninvesterare backat ur. Hoppet sjönk som ett blysänke.

Även om det inte var okänt att Kimis managers varit i kontakt med Lotus Renault GP, så var det ju WilliamsF1 allt handlade om, kändes det som. Tills igår. Plötsligt har Kimi Räikkönen skrivit på för Lotus Renault GP för 2012 och 2013. Det känns nästa overkligt. Utopiskt. Fantastiskt kul.

Visst är Vettel otrolig som förare, Hamilton likaså, Alonso kan vara snabb, Schumacher, Rosberg, Button med, men ingen har Kimi Räikkönens kombination av ärliga inställning, viljan att vinna och otroliga talang. Möjligen att både Vettel och Hamilton kan ha liknande vinnarskalle, men det räcker för att vara Kimi Räikkönen.

Du som låter dig luras av mediadrevets klagan på att Kimi Räikkönen är tråkig att intervjua – läs då detta och få dig ett eller annat glatt skratt!

Sex världsmästare på startlinjen 2012 i Formel 1 alltså.
– Seb Vettel – Red Bull Racing
– Lewis Hamilton – Vodaphone McLaren Mercedes
– Jenson Button – Vodaphone McLaren Mercedes
– Fernando Alonso – Scuderia Ferrari Marlboro
– Michael Schumacher – Mercedes GP Petronas
Kimi Räikkönen – Lotus GP

Just det, som en bonus så dumpar Lotus Renault GP Renault-namnen och blir bara Lotus GP. En betydligt mer välklingande namn. Lotus började sin karriär just som Formel 1-team och Colin Chapman ägde och drev teamet framgångsfullt. Att Lotus även tillverkade sportbilar för försäljning, var precis som Ferrari tidigare, ett sätt att finansiera tävlingsverksamheten. Kunskap från tävlingsbilarna applicerades i gatbilarna och Formel 1 står bakom utveckling av t.ex. låsningsfria bromsar (ABS) och aktiva stötdämpare.

Renault däremot, har bara deltagit i Formel 1 i reklamsyfte, att promota Renault-namnet och motivera sina medarbetare och återförsäljare världen över. Men de har aldrig tagit Formel 1-tekniken till sina landsvägsbilar.

Kimi på startlinjen 2012 alltså. Frågan är bara, blir det i Melbourne eller i Bahrain?

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s