One up, en app

Som tidigare framkommit så håller jag med dem som anser att iPhone och iPad förändrat vårt sätt att handhava vardagen. Kanske till och med till det bättre.

Två favoritfunktioner har dessa bjudit på, två saker som jag själv spekulerat i men trodde tillhörde en avlägsen framtid, så jag är mycket nöjd med att så billigt ha tillgång till dessa:

Har du någongång vänt på dig och nästan vaknat till när klockan ringer på morgonen? Visst är det så mycket lättare att kliva upp då! Och inte känner man sig lika trött heller. Jag funderade på någon maskin som kunde läsa av hjärnans frekvenser och allt möjligt, men så svårt behövde det inte vara. Appen ”Sleep Cycle” löser det genom att låta iPhonen/iPaden känna av dina rörelser i sängen och väcka dig när du sover som lättast, inom ett valt intervall. Fungerar perfekt. Helt magiskt, faktiskt. Pris? 7 kr.

Det andra är det dåliga kom-ihåget. Man går till affären för att köpa bröd och smör och posta ett brev. I bästa fall kommer man ihåg att köpa bröd och smör, men glömmer brevet. I värsta fall kommer man hem med en hög andra varor, utan ens smör och bröd.
Skriv en kom-ihåg-lapp då, föreslog någon glatt. Ja, men först ska du komma ihåg att ta med den och så ska du komma ihåg att titta på den. Men iPhone/iPad löste det med, med sin inbyggda GPS, så påminner de mig när jag är på ett visst ställe. Jag passerar brevlådan och ”bing” – iPhonen pockar på uppmärksamhet och påminner om att jag har ett brev att posta. Perfekt!

Vilken är din favorit-app?
Skriv gärna en kommentar nedan!

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Tips i vardagen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s