Kajsa trailas hem av Frida

Vi anlände med Frida en mörk, men varm, kväll, mitt i rusningstrafiken. Kajsa står parkerad längs gatan, sist i raden. Framförvarande står lyckligtvis inte kofångare mot kofångare heller. Jag stannade till med Frida och släpet mitt på gatan och undrar högt om jag blir populär om jag ställer mig här, varvid min bror undrar om jag gör detta för att bli populär.

Givetvis inte, så jag drog i handbromsen och slog på varningsblinkersen. Ur och tippade flaket för lastning. Hoppade i Kajsa och vred på startnyckeln. Och med en suck så dog batteriet. Vad? Kajsa har inte startvägrat sedan våren 2010 när tändkablarna var tvärslut. Vad var sannolikheten för att batteriet skulle ha tagit slut just nu? Läs mer om slumpens vara eller icke vara här.

Det här skapade en viss stress, eftersom tidsschema fick korrigeras i kombination med att vagnen skulle lämnas tillbaka innan kl 19. Efter kl. 19 skulle den elektroniska nyckeln till avlämningsgården deaktiveras och… ja det skulle bli mitt problem och min kostnad.

Så det blev till att backa om och vrida in släpet så det stod vinklat in mot Kajsa. Och så ut med wiren och spela upp henne. Bror min får rattaoch det är på millimetrarna att hon går att diagonala upp. Men det gick på första försöket.

Kajsa visar sitt misstycke med att ha fått sova på gatan och startvägrar, varvid vi spelade upp henne

Flaket och lämmen uppfällda, hjulen surrade och alla på plats. Så bar det av genom staden, men på något märkligt sätt hade vi grönt ljus genom samtliga 10 trafikljus hem. Rätt in i garaget och fram till Kajsas plats.

Kajsa lossas inne i garaget, nöjd över att komma hem.

Kajsa på trailern, åter hemma i garaget, redo att lastas av, vilket gick enkelt.

Med lite handbaxning kom hon på plats och batteriladdare kopplades på. Vagnen returnerades till Trailercenter med en halvtimmes marginal.

Nu återstår bara jobbet med att byta fjäderbenet, men det är en annan historia.

Hur började detta? Läs här!

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Mina bilar och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s