Strax innan kl 11, frukosten slutar serveras och restaurangvagnen på Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget öppnar för lunch.
Vagnen är dukad med vita linnedukar, riktiga bestick, polerade glas på fot och servitören i uniform hälsar oss välkomna på ett sätt så att jag tror honom. En meny finns och för en lokman så är valet självskrivet – det klart det blir ångloksbiff! Precis som på en fin restaurang dröjer maten en del, men det blir aldrig tidsnöd, ens till Stockholm. Men frågan är hur det går den dagen restaurangvagnen är fullsatt med beställande gäster.
Se rapporten från resan här!
Maten är väl värd att vänta på, både ångloksbiffen och den vegetariska salladen. I en helt annan klass än SJs flygmat och inplastade mackor. Trots allergier var det inga problem med att få bra mat heller.
Nöjd är ett ledord för denna upplevelse. Är du nöjd? Läs mer om att våga vara nöjd här.
Pingback: Blå tåget – äntligen riktig kollektivtrafik | flugswamp