Blå Tågets restaurangvagn

Strax innan kl 11, frukosten slutar serveras och restaurangvagnen på Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget öppnar för lunch.

 

Dubbeldörren in till restaurangvagnen är lättöppnad och tysk

Vagnen är dukad med vita linnedukar, riktiga bestick, polerade glas på fot och servitören i uniform hälsar oss välkomna på ett sätt så att jag tror honom. En meny finns och för en lokman så är valet självskrivet – det klart det blir ångloksbiff! Precis som på en fin restaurang dröjer maten en del, men det blir aldrig tidsnöd, ens till Stockholm. Men frågan är hur det går den dagen restaurangvagnen är fullsatt med beställande gäster.

Restaurangvagnen breder ut sig och är välkomnande

Restaurangvagnen är dukad med vitt linne, riktiga bestick och polerade glas


Bord för 2

Se rapporten från resan här!

Maten är väl värd att vänta på, både ångloksbiffen och den vegetariska salladen. I en helt annan klass än SJs flygmat och inplastade mackor. Trots allergier var det inga problem med att få bra mat heller.

Ångloksbiff med rostad potatis. Rekommenderas, trots priset om 239,-

Sallad fri från nötter och mjölk, men med en utmärkt smak

Nöjd är ett ledord för denna upplevelse. Är du nöjd? Läs mer om att våga vara nöjd här.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Normalspårig järnväg och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Blå Tågets restaurangvagn

  1. Pingback: Blå tåget – äntligen riktig kollektivtrafik | flugswamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s