Mat för ånglokspersonal

Att arbeta ombord på ett ånglok innebär förutom tungt, fysiskt jobb, även en hel de kolmonoxid i blodet. Det försämrar blodet förmåga att transportera syre (kolmonoxid transporteras som bekant också av röda blodkroppar, precis som syre) eftersom kolmonoxid binder bättre till hemoglobinmolekylen i de röda blodkropparna. Det gör inte arbetet enklare.

Tänk om det fanns något sätt att skydda kroppen från kolmonoxiden!

Det gör det, enligt svenska forskare! Och det är varken piller eller dyra behandlingar som ska till.

Något så enkelt som rödbetor och spenat innehåller ämnen som effektiviserar våra musklers arbete och därigenom minskar syrebehovet med så mycket som 5%.

Och till skillnad från så många vitaminer och kosttillskott, som bara kan visa effekt vid bristtillstånd eller sjukdom, så har rödbetor och spenat samma goda effekt på friska människor. Och för er som tycker det känns jobbigt att inkludera rödbetor och spenat i kosten, så räcker det att äta rödbetor och spenat dagligen i tre dagar innan det reducerade syrebehov behövs, för att uppnå dessa maximala 5%.

Läs pressreleasen här

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Mat, Normalspårig järnväg och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s