Kimi Räikkönen och Lotus – sista försäsongstestet

Idag inleddes sista försäsongstesten inför årets Formel 1-säsong. Och 2012 verkar bli ovisst och svårtippat. Men många tror på Red Bull och Vettel igen.

Kimi då? Ja, nu missade ju Kimi två testdagar och Lotus fyra, när de drog sig ur förra testet. Anledningen sägs vara en för klen infästning till framvagnen. Det sägs ha lösts, bilen gick upp ett kilo och det återstår att se om Lotusen är lika kvick och tillförlitlig som den var i Jerez på första testet.

Hur illa var detta avbräck för ett stall med två förare som inte kört F1 sedan 2009? Inte bra, men ingen katastrof, om felet nu är avhjälpt.

Kimi Räikkönen tycks ha blivit av med både skräcken inför media och den politiskt korrekta munkavle McLaren satte på honom och som Ferrari inte tog av.

Kimi är snabb som förr, konstant, lämnar tydlig feed back till ingenjörerna, han trivs i stallet och stallet med honom. Frågetecknet med däcken verkar inte vara något som skapar problem heller.

Grosjean rattar Lotusen idag och igår innan Kimi tar över de sista två dagarna. Då börjar teamen på fullaste allvar leta fart. Då först kan vi ana något mer vem som verkligen är snabb inför Melbourne i mitten på mars.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s