Kimi är tillbaka

Även om det var Michael Schumacher som gjorde ‘The McLaren Boys’ sällskap på presskonferensen efter kvalet till Malaysias GP i Formel 1 2012, så var det Kimi Räikkönen som var det största utropstecknet. Med sämsta möjliga uppladdning – dåligt kval i Australien för en vecka sedan, en styrning som ännu inte är perfekt, ett KERS som slutade fungera under fredagsträningen, ett växellådsbyte med påföljande fem platsers nedflyttning på startlinjen imorgon, ett bytt golv på sin Lotus E20, samt ett tillhåll som brann ned under natten till lördagen, inklusive en reservhjälm – så går Kimi ut och på ett enda och ett tidigt försök i Q2 sätter helgens dittills snabbaste tid, och sedan i Q3 gör ett par misstag men ändå kvalar in i femte rutan, bara ett par tiondelar från Lewis’ pole-tid. Det bådar gott för alla Kimi-fans, för Lotus, Genii och alla andra i teamet. Med teknik som inte tänjer gränserna med motorstyrning (Red Bull) eller F-duct (Mercedes).

Pga växellådsbytet startat Kimi 10a imorgon. Det är 8 platser bättre än i Australien där Kimi slutade 7:a. Och det på en bana som är lättare att köra om på och som premierar det toppfartsövertag som Lotus tillsammans med Mercedes har. Lotusen är snäll åt däcken och Kimi var bland de som körde längst stint på sina startdäck i Australien. Förutsättningarna är goda för ett bra resultat imorgon alltså.

Malaysia innebär alltid möjlighet till regn och då kastas allt om och allt kan hända. Det som alltid händer är att det blir svårare att köra och det jämnar ut skillnaden mellan bilarna men ökar skillnaden mellan förarna. Förare som Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton och Michael Schumacher premieras i dessa förhållanden.

Låt oss hoppas på en liten skur imorn!

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s