Kimi shines as rain pours in Malaysia GP 2012

Det blev ingen liten skur som vädrets makter bjöd på under morgonens Formel 1-lopp. Och även om det blev lite väntetid medan det värsta regnade över, så fick vi sedan ett lopp som bjöd på spänning. Och som vanligt i knepiga förhållanden var det de riktiga räserförarna som drog nytta av det, även om det alltid blir lite lotteri. Och när Alonso halade sin F2012 först över mållinjen så var väl det ett talande bevis för att materialet inte är allt i denna sport. Perez tvåa, Hamilton trea och Kimi femma. Riktiga räserförare, helt enkelt.

Kimis stökiga helg (läs mer här) fortsatte med att hamna i ett blött race utan att gjort mer än ett installationsvarv på Pirellis regndäck. Och efter första delen av loppet, innan rödflaggen, så fick hans Lotus problem med KERS. Det löste sig i alla fall och ingen annan än Kimi Räikkönen passade på att sätta tävlingens snabbaste varv!

Det här var inte första gången regnet i Malaysia fick Kimis KERS att gå ner. Senast Kimi Räikkönen var här, 2009 med Ferrari, så blev också loppet rödflaggat och till mångas förvåning och somligas irritation, så bytte Kimi om och åt glass, medan de andra förarna satt kvar på startlinjen i sina bilar. Det här blev ju början på ryktet om Kimis bristande motivation som sedan förföljde honom i tre år. Nu var det inte av nonchalans som han lämnade bilen, utan helt enkelt att KERS hade gett upp på Ferrarin. Sannolikt var inte bilen körbar.

Kimi Räikkönen och Lotus PR-folk tog tillfället i akt och gav igen genom att bjuda hela pressuppbådet på glass innan loppet. Iceman i dubbelbemärkelse (läs mer här).

Nu kan vi bara se fram emot Kinas GP om två veckor, ett lopp som Kimi vann 2007.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s