Sallad – kan det verkligen vara nåt? – Recept

Sallad, är det mat för en karl?
Sallad ska ju vara så nyttigt, men hur gör man den god?
Och hur gör man mycket sallad utan att jobba ihjäl sig? Att skära konventionell sallad till mer än 2 portioner får anses vara uteslutet.

Finns det recept något som uppfyller detta? Jag tycker detta gör det, som blir en sallad utmärkt till allt från stek till köttfärslimpa och julbord.

2 äpplen, 2 saltgurkor och 2 knytnävar vitkål, grovt delade innan rivning/mixning.
2+2+2 = 4 portioner. Multipeln är enkel och det är lika enkelt att producera stora volymer.


För 4 portioner av god kaliber:
2 äpplen (Ingrid Marie eller Granny Smith)
2 hela Saltgurkor (Felix)
Vitkål motsvarande två knytnävars volym

En mixer, stavmixer eller matberedare behövs.
Tillredning:
1. Skölj och kärna ur äpplena, dela äpple och vitkål i delar.
2. Börja mixa/riva vitkålen, som är hårdast, följt av äpple och saltgurka. 3.Tillsätt gärna ett par matskedar av spadet som saltgurkan kommer i.
4. Rör om och servera.

Salladen är klar! Om det mot förmodan skulle bli något över står den sig bra i kylskåpet. Viss missfärgning av äpplena uppstår men det är inget som påverkar smak eller kvalitet.


Klart!

Enkelt och snabbt.

Pris per portion, ca 3 kronor.

Står sig bra och länge i kylskåp – kan med fördel förberedas dagen innan.

Fallgroparna, det finns inga om du följer receptet, men salladen blir jolmig istället för fräsch om du använder gurkor som är sötare är saltgurka (t.ex. är smörgåsgurka uteslutet) och även söta, mjöliga äpplen rekommenderas att undvika.

Allergi:
Glutenfri – ja
utan ägg – ja
utan mjölk – ja (välj mjölkfritt margarin eller rapsolja)
laktosfri – ja (som ovan)
utan fisk – ja

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s