Himmel eller Helvete – om man får välja

Under pausen igår (läs här) satt vi och diskuterade både det ena och det andra, bland annat problemet med att ha egen järnvägsbana, som då måste underhållas. Fyra die hard-ånglokare hade förstås svårt att förstå att de kunde finnas folk som kunde tycka att det kunde vara kul, även om den mest vidsynte av oss menade att folk kan tycka det är trevligt att komma ut i naturen, lugnt och tyst, fåglarna kvittrat, fint väder och så. Picknick när helst andan faller på.

Tja det låter ju rimligt.

Då skapades frågan, om man efter det här livet skulle få förmånen att välja, Himlen eller Helvetet, så är valet verkligen självklart?

Himlen, ett lugnt, relaxat ställe där livet efter livet är behagligt och stillsamt. Eller Helvetet, ett hett ställe, där du får skyffla din egen grill, tungt arbete efter en kort natts sömn, det vibrerar, ruskar, skakar, tjuter, dammet yr och mitt i allt detta krävs precisionsarbete och full koll. Mat? Kanske om några timmar, om du har tur.

Men vänta nu! Det där sista var ju beskrivning av livet i hytten på ett ånglok… och hur märkligt det än låter av den neutrala beskrivningen, så är ju det en speciell njutning, en utmaning som är fantastiskt belönande. Det samspelet mellan man och maskin.

Läs om det senaste äventyret här

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Normalspårig järnväg, Tankar och ord och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s