Rårakor – en rak höger mot LCHF – recept

Gott, enkelt, mycket och gärna nyttigt och billigt. Så ska mat vara. Idag passar vi på att använda potatis innan färskpotatisen dyker upp. Det är dags för rårakor.

Rårakor kan avnjutas ensamma, som den delikatess de är, men kan även serveras till allehanda kötträtter. Den som tycker att de är något flottiga lägger till en sallad (t.ex. denna)

Tidsåtgång: 20 min (aktivt arbete och total tid)
Pris per portion: 3 kr

Ingredienser (för 2 portioner):
10 potatiser
salt
rapsolja (att steka i)

20120524-073106.jpg
Tillvägagång:
1a. En försvarlig mängd potatisar skalas och rivs.
1b. Strö i salt och rör om. Den vätska som läcker ut från potatisrivet fungerar bra som bindemedel och blandas med fördel in i rivet.
2. Häll i rapsolja i en stekpanna och hetta upp den rejält. För snabbare tillagning – använd 2 stekpannor simultant.
3. Lägg i potatisriv i stekpannan, så ca 2/3 av ytan täcks. Håll temperarturen hög för att undvika kokning. Det är mycket vätska i potatisen som sänker temperaturen i stekpannan.
4. Stek ett par minuter på varje sida. De ska bli gyllenbruna.
5. Fyll på med mer olja, håll koll på temperaturen och lägg i nästa omgång. Upprepa tills allt är stekt.

Klart
Ät och njut

20120524-073130.jpg

20120524-073142.jpg

20120524-073155.jpg

20120524-073206.jpg

Allergi:
Glutenfri – ja
utan ägg – ja
utan mjölk – ja
laktosfri – ja
utan fisk – ja

För fler recept, se t.ex. här och här

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s