Salsasås i stora mängder, hemgjord – recept

En god tomatsås, eller salsa som det ofta verkar kallas, är användbart till mången maträtt.

Här satsar vi på en försvarlig mängd salsa, som tillreds och serveras kall.

Tillagningstid 10 min
Kan göras i förväg och sparas.

Ingredienserna till din egen salsa


Ingrediernser
1 paket krossade tomater
1 gul lök
1 röd paprika
socker
salt
Sambal Oleak

efter behov och behag kan salsan kompletteras med t.ex. pfefferoni eller chilifrukt. Behandla dessa som paprikan.

Utförande
1. Häll de krossade tomaterna i en lämplig skål
2. Tillsätt socker (ca 1-2 msk) och salt (ca 2-3 krm), rör om så inget knaster av olöst salt eller socker hörs
3. Dela löken mitt itu, skär sedan tunna skivor, som slutligen skärs till kvadrater, ca 5 mm stora
4. Tvätta paprikan nog och ta ur kärnhuset. Skär den i ringar, ca 7 mm tjocka, och skär sedan dessa till kvadrater.
4b. Om chili, pfefferoni eller liknande ska vara med är det dags för dessa nu. Hantera dessa som paprikan ovan.
5a) tillsätt ca 1/2 tsk Sambal Oleak och rör om ordentligt
5b) Smaka av tomaterna, se om mer salt eller socker behövs.
6. Blanda i lök och paprika i salsan och rör om.
Klart!

Salsan klar. Ät allt på en gång, lägg i matlådan eller frys in.


Kan serveras omgående, sparas i kyl och frysas in.
Perfekt till grillmat, kyckling, kötträtter, potatisrätt, tja till kort och gått det mesta.
Varför inte prova till pannkakor, som det finns recept på här!

Allergi:
Glutenfri – ja
utan ägg – ja
utan mjölk – ja
laktosfri – ja
utan fisk – ja

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s