Tåg 92 mot Norrland på Uppsala C

Väntade igår på Uppsala C på Tåg 92 (visst var det roligare när det hette Nordpilen!), nattåget Göteborg – Stockholm – Uppsala – Luleå. Som först var 13 minuter försenat. Kamrater i Postvagnen meddelade att det berodde på spåromläggning i Västergötland. Men så lade man på nio minuter till. Avgång vid midnatt alltså. Pust, det skulle vara skönt att få lägga sig och sova snart. SJs hemsida visade i alla fall att Tåg 92 lämnat Stockholm.

Men så kom nästa försening. Ny beräknad tid 00:40. Så mycket försenade kan man inte bli från Stockholm till Arlanda med mindre än att något går riktigt sönder. Och Postvagnenresenärer visste förstås, lokfel vid Solna.

00:35 kom så Tåg 92 till Spår 1 i Uppsala, med dubbla Rc6:or, en SJ-svart och en SSRT-målad. Precis som Tåg 91 hade härom dagen (se här), fast här var bakre strömavtagarna upp på båda loken. Främre loket borde ha haft främre strömavtagaren uppe.

Frågan är om detta var planlagt, med dubbla lok, eller om det var en följd av lokskadan, dvs att det var Rc6 1332 som var skadad och att Rc6 1399 som gick in som nytt lok?

Om det var planenligt att köra med mult, varför gör man det helt plötsligt? Är loken slitna? Eller frigörs det så många Rc6:or när X55/X3000/SJ 3000 sätts in (nu senast försvann visst loktågen Stockholm-Göteborg) att SJ kan gödsla med dem?

Här är i alla fall två halvskarpa bilder tagna med mobilen mitt i natten, precis när ventilatorerna slogs på innan avgång från Uppsala.

Tåg 92 drogs i natt av Rc6 1332 och Rc6 1399, här på Spår 1 Uppsala Resecentrum. Rc6 1332 hade strömavtagaren uppe, men innerbelysningen släkt. Fast det kanske andra loket normalt har?

Rc6 1399 strax innan avgång med nattåget Tåg 92 mot Luleå på Uppsala C 2012-04-12

Mer från Uppsala C här och här samt här.

Annat Rc6-haveri här och SJ3000/X3000-premiären här

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Normalspårig järnväg och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s