Tysklands GP i Formel 1 2012

Så har vi bjudits på ännu ett förstklassigt Formel 1-lopp, denna säsongen 2012! Torrt och allmänt lagom klimat på sydtyska Hockenheimring efter ett minst sagt spännande kval igår.

Återigen fick statistiken rätt – vinnaren startar från första startled; det blev Alonso som vann från pole position, men det var ingen cruise till målflagg, både Vettel och Button pressade Ferrariföraren hela loppet igenom och såg till att hålla spänningen på topp.

Kimi Räikkönen bjöd på blixtrande racing när han körde sig upp från en tionde startruta till en fjärde plats. Omkörningen av DiResta tidigt i loppet inne i arenan var inget annat än mästerligt. Till exempel.

Slutresultatet visar både hur jämt det fortfarande är, och att det inte är något som helst lotteri – de bästa förarna kommer högt upp. Men jämt är det som sagt:
1. Ferrari
2. Red Bull Renault
3. McLaren Mercedes
4. Lotus Renault
5. Sauber Ferrari
6. Sauber Ferrari
7. Mercedes

Olika team. Olika motorer. Bara bra förare. Är det någon som är förvånad över att de två första är dubbla världsmästare och trean och fyran också är världsmästare? Någon som fortfarande tycker det är lotteri?

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s