Kimi Räikkönens lön 2012 hos Lotus

Märkligt många är intresserade av hur stor Kimi Räikkönens löncheck är.
Kimi hos Lotus 2012 5 miljoner euro. Per år. Han är kontrakterad för 2012 och 2013, vilket inte betyder att man får köra, bara att man får lön.

I kontraktet med Lotus finns en exit-klausul, om Kimi slutar sämre än åtta kan kontraktet för 2013 hävas utan ekonomisk ersättning. Omvänt gäller att om Lotus ger Kimi en så dålig bil att han slutar sämre än åtta i förar-VM 2012 så behöver han inte köra för dem 2013 om han inte vill.

Lönen hos Lotus är klart lägre än den Kimi hade hos Ferrari, då han tjänade 15 miljoner euro årligen. Samtidigt speglar den den nya tidens ekonomiska verklighet. Även Lewis Hamilton lär få se sin lön sjunka, oavsett vilket stall han skriver på för för 2013.

Fernando Alonso är den som tjänar bäst i Formel 1 just nu, 15 miljoner euro om året, och det mesta kommer från den spanska banken Santander. Sedan har Alonso även personliga sponsorer som fyller på hans plånbok.

Mest betald i Formel 1 hittills genom tiderna är dock Michael Schumacher, som under toppen av sin Ferrari-period, när tobakssponsringen ännu var okej, var en miljard svenska kronor per år. Det inkluderade det personliga sponsorpengarna.

Så nu vet ni det. Bäst att hålla er på god fot med dem…

Läs mer om F1-löner 2013 här

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s