Kimi Räikkönen efter Japan och Singapore

Lotus verkar ha hamnat på efterkälken i utvecklingskriget. På tre banor med tre helt olika karaktärer och med olika däck – Monza, Singapore och Suzuka, så har Kimi Räikkönen gjort bra kval och bra race. Och det räckte bara till sjätteplatser.

Kanske har Lotus lagt för mycket kraft på sin ”Device”, den sk dubbel-DRS:en, som ska förbättra framföra allt toppfarten genom att i hög fart minska bakvingens luftmotstånd.

Mercedes anses av somliga felsatsat motsvarande på sin dubbel-DRS, medan det kan tros att Vettels pole var hjälp av motsvarande på sin Red Bull. Kanske behövs det ett geni i Adrian Neweys klass och pengar som hos Red Bull för att få till det bra.

Men Kimi kör allt jämt bra och stabilt och verkar ha tro på både Lotus och möjligheterna. Och varför inte? Trots att han är den enda i topp 7 sammanställning som inte vunnit i år ligger han trea och krympte avståndet till ledaren i helgen.

Dessutom sägs Lotus komma med en stor uppgradering på bilen till Koreas GP i helgen. Om det fungerar bra har Kimi alla möjligheter att ta hem årets titel.

Kör bra säger du kanske, Kimi som snurrade på sitt sista kvalvarv i Japan och petade av Alonso i starten.

Snurren var förstås ett misstag, ett av få större i år faktiskt, för att vara Kimi. Ett annat gjorde han på samma bana på den fria träningen. Jag tror det blir så när man vill, men känner att konkurrenterna rinner ifrån en.

Efter kvalet fick Kimi frågan av journalist vad som hände. Svaret: ”I spun”
Det orsakade gulflagg och de som var efter honom kunde inte sätta någon ny, förbättrad tid. Journalisten frågade hur Kimi såg på det. Svaret, kort och gott: ”I don’t care”.

Kimi talar för sig själv!

Vad det gäller Alonsoincidenten är läget helt annorlunda – Alonso tryckte ut Kimi som var ut en bit på gräset, fick ett kast och snuddade vid Alonsos bakdäck, så att det punkterade. Alonsos eget fel.

Så till stundens spekulation: vad gör Kimi nästa år? Medan Hamilton går till Mercedes, så kanske Massa blir kvar i Ferrari ännu ett år och Perez går till McLaren. Men Kimi då? Alla trodde väl att han var på ett två-års-kontrakt med Lotus. Eller? Så säger Lotus själva. Eller är det bara en förhoppning? Få saker inom F1-kontraktsvärlden är glasklara eller skottsäkra.

Det är Kimi själv som blåst upp dessa spekulationer genom att gång efter annan hävda att han inte har något klart för var han kör 2013.

I början kändes det som att det bara var Kimis lek med journalisterna, bara för att han var trött på deras standardfrågor. Men efter att ha hört det några gånger början man att undra och fundera. För samtidigt som han sagt att han trivs hos Lotus har han kastat ur sig saker som luktar Ferrari och Ferrari har kategoriskt nekat att de skulle signa Perez (för oerfaren) eller Schumacher, så har Dominicale (Ferraris teamchef) sagt att Kimi skulle vara den perfekta ersättaren till Massa.

Nu finns det en synnerligen kort men annorlunda video från Kimi, som visar en karikatyrsignering av ett kontrakt, samt infon om att det avslöjas den 17:e oktober. På Kimis födelsedag.

Är det bara en PR-kupp?
Eller tänker sig Kimi att tvåla till Alonso inom samma team?
Vi får se!
Här är länk till klippet.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s