Kimi, Alonso och Hamilton fick ut max av sina bilar i Abu Dhabi

Kvalet till säsongens 18:e vm-deltävling i Formel 1 2012 på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi bröt Red Bulls svit på pole position. Visserligen startar de båda Red Bull-förarna tvåa och trea, men Red Bulls styrka i de senaste loppen har varit att starta längst fram, skaffa sig en ledning och bara bevaka den. Med Hamilton i pole position är det tveksamt om den taktiken kommer att fungera i dagens race.

Kanske mer intressant är att Yas Marina Circuit, med sina två monsterrakor och två snabba sektorer, ansågs gynna stall som Ferrari och McLaren över Red Bull och Lotus. Och visst fick vi se en McLaren längst fram som sagt.

Men både Fernando Alonso och Kimi Räikkönen medgav att de fått ut maximalt av sina bilar i kvalet. Kimi startar i från femte startrutan och Alonso först från den sjunde, mellan sig har de den andra McLaren-bilen.

Således har Lotus en snabbare bil än vad Ferrari har, just nu på denna bana.

Med en Williams, en Lotus och en McLaren att ta sig förbi – för att inte tala om Vettel själv – i loppet, ser det blytungt ut för Alonso i kampen om årets VM.

Men i race kan allt hända. Inget är klart förrän den rutiga flaggan fallit efter drygt 30 mils körning.

Edit. Spänningen i VM-höjdes just någon grad i och med att Vettel bestraffades för att ha kört med för lite bränsle i Q3 (samma som hände Hamilton i Katalonien tidigare i år) och kommer att starta sist därmed…

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s