Snö! Snö! Snö! Och den spårbundna trafiken får problem

Att komma iväg en timme efter att jag gick till stationen i Stockholm får anses okej under rådande vädersituation.

Pendeltåget gick utan problem och lämpade av oss i Väsby för byte till Upptåget (även det snart förpassat till historieböckerna, dock knappast sörjt som Ma-loken här).

Men inget Upptåg och ingen skyltning. Hemsidan berättade dock att det var inställt. Så alla väntade på nästa och skylten vaknade sedan till liv och påannonserade avgång. Men inget tåg kom och skylten slocknade igen… så där stod vi några dussin strandade resenärer.

Vi försökte förgäves få tag i taxi, men de var upptagna eller ville inte köra i detta väder. En Uppsalabil sade till och med att de inte ville köra till Väsby för att hämta oss och hävdade att E4:an var stängd. Samtidigt uppdaterade UL sin hemsida och sade att de inte skulle köra fler Upptåg under dagen. Stort signalfel på Uppsala C.

Så nästa etapp blev att vänta in en gammal kämpande X10 med destination Märsta. Lite oklart vad vi hade för förhoppningar på den manövern, men det kändes bättre än att frysa inne i Väsby. Skulle SJ köra? Skulle de komma fram? Redan på morgonen fanns strandade SJ-tåg i just Märsta. Lokalbuss till Arlanda och buss till Uppsala därifrån kanske?

Lösningen kom i Märsta, direkt vid perrongen där halvdussinet gula bilar väntade. Taxi! Och inte hade en av dessa något emot att ta en sväng till Uppsala. Vi tog gamla Stockholmsvägen för säkerhets skull, ifall det låg någon sanning i att E4:an var avstängd.

Långsamt gick det, genom yrande snö och drivsnövallar. Men fram kom vi och ända hem till trappan dessutom. 6 timmar ganska precis tog den resa som normalt går på 1,5.

20121205-154656.jpg
Tillförlitligaste sättet att ta sig fram på än idag.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Normalspårig järnväg och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s