Färgglad och snabblagad mat på Skinkschnitzel – recept

20130213-143253.jpgDen här gången ska vi skaffa oss lättäten mat, som går lätt att skapa i stor mängd, som ser vacker ut och som blir perfekt att både bjuda på och ha till matlåda.

Fort ska det gå också.

Grunden är ett paket med svensk skinkschnitzel, som inte alls behöver lätta plånboken alltför allvarligt. Det fina med denna är att den är skivad, benfri och tämligen fri från senor och fettinslag. Mitt paket mätte 600 g.

Tillagningstid: 15 min

Svårighetsgrad: 2

Ingredienser:
Skinkschnitzel, svensk, ca 600 g
Frysta, blandade grönsaker, 1000 g (i detta fall Eldorados med morötter, blomkål, broccoli mm), vilka med fördel har tinats i kylen innan
Rapsolja (att steka i)

Kryddor
Vitpeppar
Salt

Gör så här:
1. Häll i försvarligt med rapsolja i en stor stekpanna och hetta upp rejält. Koka även tillbehör, t.ex. matkorn.
2a. Skär schnitzlarna i halvtum stora bitar
2b. Stek schnitzelbitarna i två omgångar (max halva ytan av stekpannan får täckas av köttet åt gången). Stek dem snabbt på ena sidan, vänd, stek snabbt på andra sidan, tag ur och lägg på tallrik. Låt stekpannan få upp värmen igen och stek andra omgången.

20130213-143240.jpg
2c. Krydda de stekta schnitzelbitarna med vitpeppar och salt.

3. Hetta upp stekpannan igen och förvissa dig om att det finns tillräckligt med olja i den.

4a. Håll i hela påsen med grönsaker i stekpannan och fortsätt med värme på hög effekt, då detta kyler.
4b. Salta och vänd.

5. Tillsätt köttet, vänd runt så det blandar sig.

6. Låt värma ihop och ta smak av varandra några minuter tills matkornet (riset) är klart.

Klart!

Till detta serveras med fördel matkorn eller ris.

Allergi:
Glutenfri – ja (välj ris)
utan ägg – ja
utan mjölk – ja (välj mjölkfritt margarin eller rapsolja)
laktosfri – ja (som ovan)
utan fisk – ja

Fler enkla, snabba, mumsiga recept finner du här

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s