F1-säsongen 2013 börjar… med regn!

Efter ett par mycket tidiga morgonrar – träningspassen körs 02:30 och 06:30 på fredagen, eftersom premiärloppet går på östkusten i Australien och sedan imorse kördes tredje och sista passet. Därefter var det bara att se fram emot kvalet några timmar senare.

Träningarna gick i torrt och visade två överraskningar – Mercedes verkar faktiskt vara snabba i år och McLaren har faktiskt problem. Annars dominerade Vettel, medan Webber tycks ha hemmaplansnerver, med många misstag som följd. Lotus-bilarna levde upp till försäsongslöftena och var bra med.

Och så då, arla lördagmorgon i Sverige och äntligen dags för spänning på allvar i och med kvalet. Men Melbourne är då dränkt i regn och starten förskjuts.

Men regn kryddar och kastar alltid om i tågordningen. Speciellt som det blev upptorkande förhållanden i Q1, så att intermediate-däcken kom på de sista tio minutrarna. Härligt spännande med flera piruetter och krascher. Och att det är nykomlingar som van der Garde och Pic, båda i Caterham, och Guiterez i Sauber som kraschade är väl inte så konstigt. Inte heller är vi ovana att se Massa i Ferrari köra bort sig i knepiga väglag – så även denna gång, ett litet misstag, rakt i barriären och sedan 2×360. Men han kunde fortsätta till depån i alla fall.

Sedan kom regnet tillbaka och mörkret började hota. Så efter en hel del väntande kom det lite överraskande beslutet att köra Q2 och Q3 i morgon förmiddag istället. Lokaltid. Det innebär kl 01:00 svensk tid… då får vi se vem står startar från pole position. Vettel får stå ut med att fortsatt vara favorit.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Bil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s