Fläskkarré i skivor – brukar gå att hitta riktigt billigt på affären, titt som tätt. Mer miljövänligt än nötkött, anses det vara. Vad kan vi göra för gott av detta då? Och som vanligt tummar vi inte på kraven att det ska vara lätt att tillaga och att det ska bli mycket mat.
Detta är recept på skivad fläskkarré i ugn.
Tillagningstid: 45 min varav 15 min arbetsinsats och 30 min väntan
Svårighet: 1
Kostnad: 7-10 kr per portion beroende på inköpspris
Ingredienser:
Svensk skivad fläskkarré, ca 1 kg (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna!)
Kryddning:
Lökpulver
Gräslök (fryst eller färsk)
Salt
Vitpeppar
Chilipulver (alt färsk spansk peppar)
Serveras med matkorn eller ris och sallad enligt detta recept, alternativ detta recept.
Tillvägagångssätt:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Ta fram långpannan och häll lite rapsolja i den. Mängden fläskkarré vi tillagar bestäms och begränsas av långpannans storlek.
Medan ugnen blir varm:
3. krydda karréskivorna på båda sidorna. Gräslök och ev chilifrukt/spansk peppar klipp i millimeterlånga fragment och strös på.
4. Lägg karréskivorna sida vid sida i långpannan utan att de överlappar varandra.
5. Vänta till ugnen är varm, ställ in långpannan i mitten av ugnen.
6. Koka matkorn (alt ris)
7. Gör sallad
8. Efter 15 min, minska temperaturen till 175 grader
9. Karrén är klar efter ytterligare 15 min, totalt 30 min i ugnen.
Skyn som bildats i långpannan kan serveras som den är eller användas som bas till sås.
Servera!
Allergi?
Glutenfri (välj ris istället för matkorn)
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri
Funderar du på vad du kan göra med din skinkschnitzel? Jag gjorde så här