Kimi tog ytterligare en andra plats sedan Lotus listat ut hur mediumdäcken fungerar

Kimi Räikkönens och Lotus resultat 2013 hade fram till Spaniens GP denna helg varit starkt beroende av Pirellis två mjukaste däck – soft och super soft, medan de gjort sina sämsta kval och resultat när de hårdare däcken varit inblandade.

Spaniens GP kördes som alltid på Circuite de Catalonya, en bana som är notoriskt hård på däcken och därför tog Pirelli fram medium och hard till detta lopp. Inga lysande utsikter på förhand för Lotus.

Men Lotus och Kimi Räikkönen, och även Grosjean, lyckades hitta fart i både mediumdäcken och de hårda, genom att kvala in fyra och sjua.

Och Kimi körde sedan de tre första stinterna på medium, medan de flesta konkurrenter snabbt gick över till hårda däck. Och ändå klarade sig Kimi med ett stopp mindre än de närmaste konkurrenterna.

Trots tämligen stora tidsdifferenser i slutet av loppet – det skiljde i runda slängar 10 sekunder mellan varje bil i topp fem. Men med olika gamla däck och olika aptit på däcken var det ändå spännande in i slutet. Däck som tar slut gör att bilarna tappar både två och fyra sekunder på varv. Se bara på Massa som försökte gå i kapp Kimi. Trots nyare däck, körde han slut på dem och kom inte ens i närheten.

Men Alonso vann och det kan väl Spanien som nation vara värd. Alonso med, han vann på bra körning. Och med Vettel ”bara” fyra så tätnade mästerskapstabellen på ett trevligt sätt. Vettel leder nu med bara 4 poäng före Kimi och Alonso är inte många poäng bakom heller.

Om två veckor är det dags för Monaco – Formel 1s kronjuvel – och då körs det på soft och supersoft igen. Det kommer att blir spännande!

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s