Nico Rosberg snabbast på hemmaplan efter 3 timmars träning inför Monacos GP i Formel 1

Som brukligt inför Monacos Grand Prix i Formel 1, så kördes årets två 1,5-timmes pass på torsdagen innan race-helgen, och det var Nico Rosberg som var snabbast på båda passen. Och han var hela tiden snabbare än sin stallkamrat Hamilton.

Men Rosberg var inte ohotad i toppen, båda Ferraribilarna var blixtrande snabba och speciellt Alonso ser ut att vara en utmanare till pole position på lördag.

Romain Grosjean var stundvid med och rörde om i grytan i toppen av varvtider, men sedan rörda han lite för hårt och skrotade sin Lotus i i Sainte Devote – första kurvan – och tappade därmed en timmes körning.

Även Kimi Räikkönen fick upp farten i sin Lotus, och även om han toppade tabellen en stund under andra träningen, så var det ju Ferrari och Mercedes som var toppbilarna. Så långt.

Red Bull fanns med på övre skalan också, förstås, om än inte högst upp. Fast de har ju mörkat på de fria träningarna hela året, genom att köra bilarna tyngre än vad konkurrenterna gör. Säkert så nu med och Webber har ju två segrar här under de tre senaste åren.

Webber som faktiskt hela tiden var den snabbare av de två Red Bull-förarna, inte minst när den för en gångs skull var Vettel som fick KERS-problem på sin bil. Annars har ju han oftast varit förskonad från tekniska fel, medan Webber drabbats mycket hårdare av det.

Detta är bara början och mycket kan komma att hända innan det är dags för kval, men om vi ska plocka ut tre heta kandidater till pole position, så blir det Nico Rosberg (Mercedes), Fernando Alonso (Ferrari) och Mark Webber (Red Bull).

Låt oss följa lördagens träning och kval med största spänning!

Annons

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s