Kimi Räikkönen räddar sista poängen i Monaco och kör mot historieböckerna

Inför helgens lopp i Monaco såg det ljust ut för Kimi Räikkönen i den svarta Lotusen – femte startrutan och best of the rest, bakom de båda Mercorna och Red Bull-bilarna. Och om han även här skulle klara sig med ett mindre depåstopp än övriga så…

Men så blev det inte – däcken räckte bra för alla och med en rödflaggning i loppet, som innebar ett gratis depåstopp för alla medan de väntade på omstart, så var den potentiella möjligheten borta för Kimi.

Länge verkade femte platsen stå sig in i mål och en hygglig poängskörd hade därmed varit ett faktum

Om det inte varit för Perez… som dök på innern om Kimi från 280 kilometer i timmen på ojämnt underlag. Ut ur tunneln och när Kimi blockerade var Perez redan uppe med framhjulen i höjd med Lotusens bakhjul. Reglerna är klara – Kimi skulle där ha lämnat plats och blev dömd för att ha orsakat kollision.

Straffet blev drive through – kännbart när fältet var väl samlat efter flera omstarter.
Därmed var Kimi Räikkönen sist. Och att vara sist i Monaco med tio varv kvar innebär ingen bra förutsättning.

Men Kimi hade valt helt nya prime-däck vid rödflaggningen och dessa var det fortsatt mycket liv i. TV-visade tyvärr inte hans uppkörning genom fältet – frågan är om inte Kimi ensam stod för hälften av loppets alla omkörningar under denna sekvens.

På sista varvet klämde sig Kimi om Nico Hulkenberg för tionde plats och därmed poäng.

Därmed tangerar Kimi Räikkönen Michael Schumachers rekord om att ta poäng i 24 lopp i obruten följd. Ett lopp till med poäng och han har skrivit in sug i historieböckerna än en gång. Inte för att Kimi bryr sig dock…

Kimi Räikkönen är annars ofta den som citeras för uttalanden, men helgens citat kommer från Vettel, som efter att satt tävlingens snabbaste varv på nästsista varvet och får sin ingenjörs tydliga uppmaning om att det där minsann var onödigt, replikerade Vettel: ”Det var bra för mitt välbefinnande!”

Och visst förstår alla vi motormän honom – även om man inte vinner någonting i tid på att köra om bilen framför som ligger och bestämmer farten, så är det befriande för sinnesfriden att komma förbi.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s