Kimi Räikkönen skrev på nytt in sig i historieböckerna

Kimi Räikkönen tog poäng i dagens lopp på Silverstone och slog därmed Michael Schumachers rekord på antal lopp i följd som han tagit poäng.

Kritiker menar att Kimis bravad inte är lika mycket värd som Schumachers, eftersom det är fler som får poäng idag, jämfört med förr (till och med plats tio istället för plats sex / åtta. Beroende på vilket åt man tittar på.). Vilket det ligger en viss sanning i, även om det även är fler bilar på startgridden också.

Men det som gör Kimi Räikkönens insats mer imponerande än Schumachers är det faktum att idag kör alla på identiska däck.

Schumacher hade svindyra Bridgestonedäck som var exklusivt framtagna för att passa honom och hans Ferrari. De var så dyra att andra stall, som Bridgestone också levererade däck till, inte ens fick titta på den. Hävdar Eddie Jordan, stallchef till ett av de andra Bridgestoneskodda stallen under denna era.

Idag har alla samma sorts däck och bilen får anpassas till dem. Liksom föraren. Inte tvärtom, längre. Förutsättningarna är mer lika och det har sällan varit så jämt i F1 som det är nu.

Därför är Kimis rekord mer imponerande än Schumachers slagna.

25 lopp i rad, det är över en hel säsong.

Annons

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s