Just nu i min kopp te 9 – Söderte

Söderte. Vad är Söderte och varför finns det inga andra väderstreck som te. Nordostte till exempel? Nja, det klart att det för ju tankarna väl mycket till mejeriet. Faktum är att namnet verkar härröra till Södermalm i Stockholm, där teet av misstags ska ha skapats (läs mer här)

Men Söderte då? Ingen standardisering finns, men Söderte har ett svart te som bas, kinesiskt te och ceylonte, smaksatt med blomblad och fruktoljor. Men som så ofta med smaksatta teer så är det ingen styrka att tala om i teet.

Det finns både hos talrika tebutiker och hos det stora temärket Twinings. Samma källa som länkad ovan menar att Söderte är exklusivt för Twinings svenska sortiment och just nu är det Twinings Söderte som finns i min kopp.

20130916-074219.jpg Söderte. En torkad jordgubbe kan skönjas, likaså ringblomme- och rosblad och det lär finnas pommerans också. Arom av jordgubb och vanilj är påtaglig. Svart te dominerar lyckligtvis.

Smaken är omisskännligt te förvisso, men smakämnena är kraftfulla och dominerande, sött helt enkelt. Teet i sig är inte kraftfullt, som så vanligt när det gäller smaksatta teer.

Priset då? En påse om 200 gram kan bli din för 40-50kr och det får anses som ett anständigt pris för ett te som ändå är okej. Den gång som du vill ha ett riktigt blommigt te.

Hur tillreds teet? Läs om det här

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Mat och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s