Efter två långa och intensiva dagar börjar det dra ihop sig till stallning och hemresa. E2 1333 går i stall i Landeryd efter att ha slaggats och sotats, medan B3 130 går för kolning på spåret invid lokstallet. B3 130 ska med i det långa tåg som ska ut till Halmstad och sedan hem till Göteborg.

T21:orna börjar växla ihop BJs tåg hem från Landeryd. Först ute i Halmstad finns kontaktledning och Ma 403 och Da 896.
BJs hjälpte även Klippans folk att få med sitt rullande material, med BLHJ 2 i spetsen. BLHJ 2 kopplades ned, innan det växlades in i tågsettet.
Video på BLHJ 2 på väg upp mot vändskivan
BLHJ 2 dras nedkopplad upp på vändskivan
Nedkoppling av ett ånglok, du minns, man tar bort vevstakarna som förbinder kolv med drivhjul. Då kan man dra loket utan att det mår så dåligt (Läs mer här).
Tanklok. Smidiga. En bristvara idag, eftersom de sista beredskapsloken var idel tenderlok.
Minns dock att två S-lok fanns med bland de sista beredskapsloken, som drogs ut och för en tid förvarades på Grm på 90-talet. De hamnade en stund i Herrljunga, men vart är de idag?
Strax därefter hittar jag E2 1333 inne i lokstallet och det verkar som att loket saknar uppmärksamhet. Det väser lite förvarnande från säkerhetsventilen, så jag klättrar upp i hytten och hittar en manometer som visar på 12 bar.
Glasen visar på gott om vatten i pannan, men inte toppfyllt, så jag låter injektorn spruta in mer vatten och kyler anrättningen tills trycket är nere på 11 kg och säkerhetsventilen tystnar.
Därmed var Tågdagarna i Landeryd slut för denna gång.
Läs gärna om andra ångloksäventyr här