Asiatiskt snabbwok idag!
Detta är recept på Köttfärs med kycklinglever, med lök och bau (squash-liknande grönsak, finns i din lokala asiatiska butik, men kan även finnas i din turkbutik på hörnet) i stekpanna.
Tillagningstid: 15 min (baserat på 300 g köttfärs och 400 g kycklinglever) varav 10 min arbetsinsats och resten väntan
Svårighet: 2
Kostnad: 12-16 kr per portion beroende på inköpspris och hur mycket du äter
Ingredienser:
Köttfärs, ca 300 g (men även blandfärs eller fläskfärs fungerar bra)
Kycklinglever, ca 400 g
2 gula lökar
1 bau
Kryddning:
Salt
Svartpeppar
Glutamat
Socker
Rapsolja att steka i
Serveras med risnudlar, matkorn eller ris
2a) Hetta upp en stekpanna med rapsolja i, innan du lägger i all kycklinglever.Tillvägagångssätt:
1a). Kycklinglevern sköljs med vatten.
1b) Lägg kycklinglevern i en bunke, salta rejält, blanda, skölj med vatten igen.
2b) Fortsätt steka på högsta värmen (och det gäller hela tillagningstiden igenom)
2c) Dela leverbitarna i stekpannan, detta för att få dem genomstekta.
3a) Koka ris (alt matkorn/risnudlar).
3b) Skär löken och strimla bau
4a) Schasa undan levern i stekpannan och stek köttfärsen tillsammans.
4b) När köttfärsen är brun är kycklinglevern också genomstekt
4c) Krydda med salt, socker, peppar och glutamat
4d) Tillsätt löken
5a) Rör om och låt steka
5b) Smaka av
5c) Krydda igen efter behag
5d) Tillsätt strimlad bau
5e) Rör om
När bauen mjuknat och ändrat lite i färg, så är det Klart!
Servera!
Allergi?
Glutenfri (välj ris istället för matkorn)
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri
Se Receptsidan för fler recept