Sallad.
Tilltugget som förgyller huvudrätten.
Något som kan vara hur tråkigt som helst. Stora, fula salladsblad, grova grönsaker och annat som blivit över.
Men sallad är en otrolig smakupplevelse om den görs på rätt sätt.
Här ska vi göra en enkel sallad med mycket saftighet och smak, som är lättäten. Den är vanlig i sydostasien, som t.ex. Vietnam.
Ingredienser:
2 st Tomater
1 hel Gurka
1/4 Gul lök
1 lime alt 1/2 citron
Kryddning:
Citronpeppar (Santa Maria föredrar jag)
Socker
Tillvägagångssätt:
1. Tomaterna och gurkan sköljs, löken skalas.
2. Skär tomatern fint, enligt följande: dela på mitten, skär tunna skivor, lägg skivorna i en trave och skär tunt igen.
3. Skär löken på samma vis.
4. Riv gurkan på grovt rivjärn.
5. Lägg i tomaten och löken till gurkan.
6. Skär limen i tre delar och pressa den över salladen.
7. Krydda med citronpeppar och socker (ca 3 tsk)
8. Blanda och smaka av. Justera kryddningen efter behag.
Klart!
Pingback: Kikärtsbiffar – vegetariskt recept som smakar bra | Absolutman