Syrlig sallad – recept med asiatisk touch

Sallad.
Tilltugget som förgyller huvudrätten.
Något som kan vara hur tråkigt som helst. Stora, fula salladsblad, grova grönsaker och annat som blivit över.

Men sallad är en otrolig smakupplevelse om den görs på rätt sätt.

Här ska vi göra en enkel sallad med mycket saftighet och smak, som är lättäten. Den är vanlig i sydostasien, som t.ex. Vietnam.

Salladen klar på tallriken, även om resten av maten inte lagts upp ännu

Salladen klar på tallriken, även om resten av maten inte lagts upp ännu

Ingredienser:
2 st Tomater
1 hel Gurka
1/4 Gul lök
1 lime alt 1/2 citron

Kryddning:
Citronpeppar (Santa Maria föredrar jag)
Socker

Gurka, tomat, lök och lime/citron. Enkelt, eller hur

Gurka, tomat, lök och lime/citron. Enkelt, eller hur

Tillvägagångssätt:

1. Tomaterna och gurkan sköljs, löken skalas.

2. Skär tomatern fint, enligt följande: dela på mitten, skär tunna skivor, lägg skivorna i en trave och skär tunt igen.

3. Skär löken på samma vis.

4. Riv gurkan på grovt rivjärn.

5. Lägg i tomaten och löken till gurkan.

6. Skär limen i tre delar och pressa den över salladen.

7. Krydda med citronpeppar och socker (ca 3 tsk)

8. Blanda och smaka av. Justera kryddningen efter behag.

Tomat och lök finskärs. Gurkan rivs! Limen delar och pressas

Tomat och lök finskärs. Gurkan rivs! Limen delar och pressas

Klart!

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Syrlig sallad – recept med asiatisk touch

  1. Ping: Kikärtsbiffar – vegetariskt recept som smakar bra | Absolutman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s