Efter en stor fläskkarré på middagsbordet och sedan även i matlåda några dagar, så kan det finnas rester kvar. Och mat bör inte förgås, det är pengar, klimat och Ditt arbete som går till spillo. Så vad kan vi göra med en gammal, kall fläskkarré?
Tillagningstid: 10-15 min
Svårighetsgrad: 2
Kryddning:
Citronpeppar
Ingredienser:
Fläskkarré, färdigstekt och kall (t.ex. efter detta recept) ca 3-400 g
2 tomater
1 blomkåkshuvud
Tillvägsgångssätt:
1. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på stora stekpannan och täck botten med rapsolja. Låt den bli rejält varm.
2. Skär blomkålen i småbuketter och gör tunna slantar av stolken.
3. Stek blomkålen, fortsatt på högsta värmen
4. Skär tomaterna i centimeterstora fyrkanter
5. Skär fläskkarrén med sikte på centimeterstora fyrkanter
6. Vänd på blomkålen och lägg i tomat och fläskkarrén
7. Fortsätt stek på högsta värmen.
8. Krydda med citronpeppar. Rör om. Krydda igen.
Klart!
Serveras med vad som känns lämpligt, men varför inte risnudlar, ris eller pasta?!
Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri