Fläskkarre med stekta grönsaker – recept

Efter en stor fläskkarré på middagsbordet och sedan även i matlåda några dagar, så kan det finnas rester kvar. Och mat bör inte förgås, det är pengar, klimat och Ditt arbete som går till spillo. Så vad kan vi göra med en gammal, kall fläskkarré?

ugnsstekt fläskkarre steks med blomkål och tomat - kryddning enbart citronpeppar

ugnsstekt fläskkarre steks med blomkål och tomat – kryddning enbart citronpeppar

Tillagningstid: 10-15 min

Svårighetsgrad: 2

Kryddning:
Citronpeppar

Ingredienser:
Fläskkarré, färdigstekt och kall (t.ex. efter detta recept) ca 3-400 g
2 tomater
1 blomkåkshuvud

Tillvägsgångssätt:
1. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på stora stekpannan och täck botten med rapsolja. Låt den bli rejält varm.
2. Skär blomkålen i småbuketter och gör tunna slantar av stolken.
3. Stek blomkålen, fortsatt på högsta värmen
4. Skär tomaterna i centimeterstora fyrkanter
5. Skär fläskkarrén med sikte på centimeterstora fyrkanter
6. Vänd på blomkålen och lägg i tomat och fläskkarrén
7. Fortsätt stek på högsta värmen.
8. Krydda med citronpeppar. Rör om. Krydda igen.

Klart!

Serveras med vad som känns lämpligt, men varför inte risnudlar, ris eller pasta?!

Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri

Fler enkla recept hittar du här på Receptsidan

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s