F1 2013 tog slut i och med Brasiliens GP och ingen vet var Kimi Räikkönen är

Formel 1, deltävling 19 och därmed den sista för säsongen 2013, Brasiliens GP kördes den gångna helgen.

Utvecklingen av årets bilar har stått still länge nu, pga den kommande regelverksförändringen till nästa år (här) som gör att överflyttning av kunskap från årets bilar blir meningslös. Därför läggs resurserna nu på nästa års bilar helt och hållet.

Därmed blir det få förändringar i fältet och därmed fanns det inget som kunde stoppa Vettel från att ta sin nionde raka seger – han har vunnit alla tävlingar sedan sommaruppehållet.

Att stallkamraten Webber sedan fick komplettera en Red Bull-dubbelseger var inte heller någon högoddsare, men ett fint slut för Webbers F1-karriär.

Nu kan man tro att det blev ett tråkigt lopp, men icke. Båda Red Bull-bilarna tappade i starten och även om Red Bull var i en klass för sig och redan vunnit både konstruktörs- och förar-VM, så levde kampen om andra platsen. Och det är mångmiljonbelopp det handlar om för teamen.

Lotus hopp fejdade redan när Kimi Räikkönen meddelade att han skulle stå över de sista två loppen för att genomgå operation mot ryggsmärtan.

Sant, absolut.

Och visst vill Ferrari att Kimi ska vara rehabiliterad innan han återvänder till det röda stallet.

Men kanske än hellre ville de att Kimi inte skulle ta fler poäng av dem i de avslutande loppen, allt för att försöka ta andraplatsen för konstruktörer.

Lotus sista hopp försvann redan ett par varv in i tävlingen, då Grosjeans Renaultmotor sade upp sig i ett klassiskt motorras ackompanjerat av mycket vattenånga. Vackert.

Därmed stod striden om andraplatsen mellan Ferrari och Mercedes.

Rosberg, som kvalade in som tvåa och passerade Vettel i starten, hade dålig fart i sin Mercedes. Och Hamilton var inte mycket snabbare.
Snabbare var istället båda Ferraribilarna och det röda laget vittrade chans på den andra plats i mästerskapet som Mercedes hade inför loppet.

Regnet hängde i luften och prognosen lovade regn till de sista 10 varven. Men även att det kunde regn tidigare under loppet. Det påverkade allas strategi, eftersom ingen ville ha bytt till nya slicks precis innan regn kom och därmed skulle tvingas till extra depåstopp.

Det syntes tydligt inte minst på Vettel, som dröjde och dröjde med sitt sista depåstopp, så länge att bilar på nya däck, längre ned i fältet började köra om honom!

Men regnet uteblev och mästerskapet avgjordes. Mercedes höll med liten marginal undan för Ferrari och säkrade därmed andraplatsen.

Tillbaka till Kimi Räikkönen, eller rättare sagt, frånvaron av honom. Det meddelades innan loppet att operationen gått bra, men därefter har ingen hört ifrån honom. Varken hans nuvarande arbetsgivare Lotus eller hans kommande Ferrari visste ens var han var. Kimi bygger vidare på sin image, just genom att bara vara den han är.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till F1 2013 tog slut i och med Brasiliens GP och ingen vet var Kimi Räikkönen är

  1. Raffe skriver:

    Han e bara så skön. Go Kimi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s