Rapidstekt fläskytterfile – recept

Trött på julmaten?

Fläskytterfilé dök upp för ett antal år sedan, sedan slaktarn lär sig stycka på nytt sätt. Ser ut som en tjock fläskfilé och väger ofta det dubbla.

Benfri och lätthanterlig.

Detta recept på fläskytterfilé är bara ett i mängden. Men gott och lättvindigt.

Fläskytterfilé-dubbletter med pommes och vitkålssallad

Fläskytterfilé-dubbletter med pommes och vitkålssallad

Tillagningstid: 30 minuter varav 30 min arbetsinsats

Svårighet: 2

Antal portioner: 6

Kostnad: 10-12 kr per portion beroende på inköpspris

Ingredienser:
Svensk, fläskytterfilé, ca 1000-1200 gram (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna!)

Citronpeppar och Pepparrot. Saltfattig kost....

Citronpeppar och Pepparrot. Saltfattig kost….

Kryddning:
Citronpeppar
Pepparrot

Rapsolja att steka i

Serveras med pommes frites, matkorn eller ris.

Skär upp fläskytterfilén. Det gör inget om du har en vass kniv.

Skär upp fläskytterfilén. Det gör inget om du har en vass kniv.

Tillvägagångssätt:
1a. Ta fram stekpannan.
1b. Täck botten med rapsolja och hetta upp ordentligt. Det gör inget om det börjar ryka lite.
1c. Koka matkorn eller lägg in pommes i den uppvärmada ugnen.

2a. Skär köttet i tunna skivor,ca 1/2 cm.

Du skär detta vart eftersom du steker köttet – du kan inte steka allt på en gång, då sjunker temperaturen, köttsaften rinner ur och kokar bort. Köttet får kokt smak. Det vill vi inte ha.

Stek under hög värme och frestas inte till att fylla stekpannan - stek i flera omgångar, eller i flera stekpannor samtidigt.

Stek under hög värme och frestas inte till att fylla stekpannan – stek i flera omgångar, eller i flera stekpannor samtidigt.

2b. Stek köttet, allt jämt under hög värme. Några minuter på varje sida.
2c. Lyft ur det stekta köttet, krydda det med citronpeppar på båda sidorna. Låt pannan bli rejält varm igen och fortsätt steka i omgångar.

Kryddad och stekt fläskytterfilé - gör nu "dubbelmackor" av dem med pepparrot mellan.

Kryddad och stekt fläskytterfilé – gör nu ”dubbelmackor” av dem med pepparrot mellan.

3. Lägg i klick riven pepparrot på varannan skiva och läggen annan ovanpå, som en dubbelmacka.

Klart!

Servera! Sallad som på bilden görs enkelt enligt detta recept

Allergi?
Glutenfri (välj ris istället för matkorn)
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Äggfri
Fiskfri

Andra recept på Receptsidan här

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s