Mat på tio minuter – återanvänd dina rester

Efter en stor fläskkarré, eller fläskytterfilé för den delen, på middagsbordet och sedan även i matlåda några dagar, så kan det finnas rester kvar. Och mat bör inte förgås, det är pengar, klimat och Ditt arbete som går till spillo. Så vad kan vi göra med en gammalt, kallt kött?

20131219-122752.jpgTillagningstid: 10 min

Svårighetsgrad: 1

Kryddning:
Salt
Sambal olek

Ingredienser:
Fläskkarré och/eller fläskytterfilé, färdigstekt och kall ca 3-400 g
2 gula lökar

Tillvägsgångssätt:
1. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på stora stekpannan och täck botten med rapsolja. Låt den bli rejält varm.
2a. Skär köttet i i knappa centimeterstora fyrkanter. Lägg i det i den varma stekpannan.
2b. Stek köttet, fortsatt på högsta värmen
3a. Skär löken i tunna fyrkanter
3b. Vänd på köttet och lägg i löken. Vrid ned till medeltemperatur. Stek i ca 5 minuter.
6. Krydda med salt och tillsätt en tsk sambal olek. Rör om.

7. Stäng och och låt steka någon minut till på eftervärmen

Klart!

Serveras med vad som känns lämpligt, men varför inte risnudlar, ris eller pasta?!

Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri

Fler enkla recept hittar du här på Receptsidan

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s