Formel 1 2014 försäsongstest – Red Bull haltar och silverpilarna flyger

Tredje dagen av de fyra vid Jerez och den första av tre mycket viktiga försäsongstest i Formel 1.

För regerande världsmästarna Red Bull ser det mörkt ut, så mörkt att både de själv och deras motorleverantör Renault redan och öppet erkänner att de har problem. 7 varv på tre dagar har Red Bull kört, det i en tid när mil är a och o i utvecklingen. Jämför det med Mercedes som hunnit med över 140 varv redan. Problemet verkar ligga hos Renault och elmotorsystemet.

Mercedes är ju de klassiska silverpilarna inom motorsport, men lika silvriga är även McLaren Mercedes. Och om Button var kvick igår och idag i McLaren, så var även nykomligen Kevin Magnussen det. I sin först dag i sin första F1-säsong så toppade han tidtabellen. Okej, nu betyder ju dessa varvtider föga, och det klart att det även kan vara ett medvetet mål från McLaren, i syfte att stärka ynglingens självförtroende.

Alonso tog över efter Kimi Räikkönen i deras F14T och även idag betedde sig Ferrarin bra. Men det är inte utan att det så här långt verkar som att Mercedesmotorn har övertaget. Nå, det återstår mycket utveckling, både på bilar och motorer innan säsongen börjar, men ett övertag innebär något som de andra måste hämta in.

Och även Williams Bottas kommenterade att Mercedesmotorn var ett lyft, jämfört med Renaultmotorn som de hade 2013. Och då var det ändå Renault som med Red Bull blev världsmästare.

Men hur är bränsleförbrukningen i Mercedesmotorn? I år får de bara 100 liter per bil att klara ett Grand Prix på. Det återstår att se. Som så mycket annat.

Fortsättnings följer.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s