Kycklingdelar av valfri sort fungerar i detta recept, och jag använde Kycklingfilé-förpackningen om 700g från Kronfågeln. Det var lagom mängd och bitarna var lagom stora, jag behövde inte skära dem innan stekning. Prima. Tidssparande.
Linser?? Tre skäl:
– det ger fin konsistens till smacket i grytan
– det är billigt och smakar bara som sin omgivning
– det är är både hälsosamt för kroppen och miljön
Tillagningstid: 45 min (baserat på 700 g kyckling ) varav 20 min arbetsinsats och resten väntan
Svårighetsgrad: 2
Antal portioner: 6
Kostnad: 13-17 kr per portion beroende på inköpspris.
Ingredienser:
Kyckling 700g – 1 kg (beroende på vilka delar som väljs)
Kokosmjölk, en burk
Morötter, 4 stora
Gul lök, 1-2 st efter behag
Röda linser, 1 dl
Kryddning:
Salt
Curry (jag använde Korma, vilken variant väljer du?)
Svartpeppar
Serveras med ris eller matkorn
Tillvägagångssätt:
1. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på grytan och täck botten med rapsolja. Låt den bli rejält varm.
2. Stek kycklingen i omgångar (för lägger du i allt på en gång blir det kallt i grytan/stekpannan och det blir kokt istället för stekt, när köttsaften rinner ut). Krydda de urtagna bitarna med salt och peppar
Under tiden du steker kycklingen:
3a. Skala och skär löken i småbitar
3b. Skala morötterna och skär dem i 1/2″ – 1″ tjocka slantar
3c. spola linserna med rikligt med vatten
4. Sänk värmen, stek löken
5a. Lägg tillbaka kycklingen
5b. Lägg i morötterna
5c. Lägg i linserna
5d. Häll i kokosmjölken, skölj burken med 1-2 dl vatten och tillsätt det med
5e. Rör om
6. Krydda med curry, rör om.
Låt småputtra . Klart efter 20 min, men kan stå längre. Koka matkorn/ris under tiden
7. Smaka av, ev. justera kryddningen.
Klart!
Allergi?
Glutenfri (välj ris istället för matkorn)
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri
Ping: Fredag 15/4 (3:e Docetaxel Dag 11 CG 6/6) | Mamma med cancer och candida