Hamilton och Mercedes to pole i Malaysia sedan himlen öppnat sig

 

2 pole positions på två försök: Lewis Hamilton var snabbast runt Se Pang i kvalet till Malaysias GP i Formel 1 2014. Men Red Bull och Vettel var bar 55 tusendelar efter.

Även om Vettel varit snabb hela helgen, så var han förmodligen ytterligare hjälpt av regnet som började strax innan utsatt tid för kvalet. Det gjorde att kvalet försköts 45 minuter, men det var ingalunda någon torr tillställning. Q1 kördes på intermediate och Q2 och Q3 på full wets. Vettels aerodynamiskt starka Red Bull blev jämnt konkurrenterna ännu starkare när det mekaniska greppet minskade.

Så Malaysias GP kommer att börja som Australiens GP – två Mercedes och splittrade av en Red Bull.

Kimi Räikkönen hade överhanden över Alonso i den inbördes duellen i Ferrari hela helgen. Så länge som det var torrt. Alonso var kvickare i blötan och startar rakt framför Kimi – 4 respektive sexa. Vi får se om någon av dem når pallen i morgon. Endast ett tekniskt missöde kan hindra Mercedes från att ta två av pallplatserna. Eller ett förarmisstag. Eller någon miss i ett depåstopp. Ett Grand Prix är inte över förrän alla 30 milen körts.

McLaren behöver även ett omnämnande. Driftstörningar under de fria träningarna, speciellt på Magnussens bil och nya delar som inte gav önskat resultat. Men trots att de inte kört med än nio varv tillsammans på lördagen, Magnussen utan att ens sätta en tid och Button med en symbolisk tid bara, så tog de sig samman till kvalet och båda bilarna nådde Q3. Button chansade på intermediate-däck i Q3, vilket var fel och han var långsammas av de tio snabbaste bilarna. Magnussen kvalade på full wets och startar framför sin stallkamrat.

Men McLaren ser inte ut att kunna upprepa sin bedrift med två pallplatser, från Australien. Och inte heller Williams verkar ha den farten som de uppvisade i Australien. Men loppet är långt, det är varmt, det kan komma regn och ingenting är förutbestämt.

Vi ses imorn till Malaysias GP i Formel 1. 10.00 svensk tid, sommartid inräknad.

 

 

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s