Mercedes dominerade FP3 i Malaysia men Kimi Räikkönen är fortfarande best of the rest

Det går nästa att undra om inte maestro Bernie Ecclestone beordrat Mercedes att ta det lite lugnt under fredagen, för att skapa en spänning, ett hopp om att det kommer att bli tätt och jämt.

För när kvalsimuleringarna i tredje träningen inför Malaysias GP i Formel 1 2014 kördes, så hade Mercedes och alla andra skruvat på maximalt och när röken skingrats så att siffrorna i tabellen gick att läsa, så var Mercedes över en sekund snabbare än resten.

Resten leddes åter av Kimi Räikkönen, precis som under fredagen (här) som åter igen var en halvsekund snabbare än stallkamraten Fernando Alonso i Ferrari. Det ska bli otroligt spännande att se om den skillnaden håller i sig under racet.

Både Kimi och Alonso har vunnit i Malaysia och Se Pang International Circuit är en bana som de båda gillar.

Rosberg eller Hamilton då? Rosberg har självförtroende efter segern senast, förstås, men Hamilton är lika snabb. Anledningen till att Rosberg toppar FP3-listan är en liten upplåsning från Hamilton under hans snabbaste varv. Men det gäller just att inte göra de där små misstagen, om man ska vinna.

De flesta förhandstippar Hamilton och det gjorde även jag inför denna helg. Men nu är jag beredd på att byta fot och sätta Rosberg högst upp. Att ha flow ska inte underskattas.

Vi ska även räkna in Vettel i matchen denna gång. Nej inte om segern, med han kommer att strida med Kimi om sista pallplatsen.

Och så nämner vi även Hülkenberg i Force India, som åter visar sin kompetens. Snabbare en Perez i samma material, konstant. Och snabbare än Alonso i FP3.

Snart drar kvalet igång. Vilken av Mercedesförarna är snabbast = gör inget misstag och vem är snabbast av resten? Kommer Kimi att fortsätt sin triumf, eller hittar Vettel som vanligt det där lilla extra när det väl gäller? Och kommer Alonso att hitta fem tiondelar upp till Kimi? Det sista tror jag inte.

Snart vet vi!

 

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Bil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s