Hamilton krossade motståndet i Malaysia medan Kimi stötte på otur

Mercedes två bilar hade texter med tankar riktade både till MH 370 (flighten som försvann från Malaysia) och deras förre förare Michael Schumacher, som ligger i koma efter en skidolycka.

Hamilton tog ledningen och sedan körde han ifrån alla andra, inklusive stallkamrat Rosberg. Punkt. Mercedes är snabbast just nu.

Kimi Räikkönen som började Malaysiahelgen strålande, gjorde ett något sämre kval i vätan (här) men sexa på startlinjen var ingen katastrof.

Katastrof blev det istället när Magnussen körde in sin McLaren i bakhjulet på Kimis Ferrari. Punktering och ett mycket långt, långsamt varv tillbaka till depån, var det mest uppenbara. Men det trasiga däcket slog sönder delar av golvet och förstörde aerodynamiken. Hjulinställningen var också rubbad och sammantaget förstörde det Kimis chanser till ett anständigt resultat. Han slutade 12:a.

Detta missöde visade ändå på hur pass tätt det trots allt är i Formel 1 idag. Kimi kom ikapp vårt svenska hopp Marcus Eriksson i en Caterham – fältets kanske sämsta bil – och fick kämpa för att köra om honom. Och slutligen blev Kimi fast bakom sin forne stallkamrat Grosjean i sin Proton-reklammålade Lotus. Lotus ägs ju av lokala, Malaysiska Proton (en biltillverkare).

Nu är det Bahrains grand prix redan till helgen men utvecklingen går framåt för det. Inte minst trodde Kimi Räikkönen på nya delar till sin framvagn, som han hade största tilltro till. Han känner igen problemet – troligen snarlikt det han brottades med när han anlände till Lotus 2012 – och samme man som fixade det då kommer att fixa det nu – James Alison.

Alla som håller på Kimi kan känna tillförsikt till framtiden. Men det är en god bit fram till Mercedes prestanda.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s