Inget ska förgås!
Ät dina rester utan att lida.
Rester av förrgårdagens mat är sällan roliga, men med små medel kan de bli basen i alldeles utmärkta maträtter.
Maträtter som går snabbt att fixa till.
I detta exempel har jag tagit de skivade fläskytterfilé-bitarna (recept här) som fanns kvar i kylen.
Ingredienser:
Tillagad fläskytterfilé, det som finns kvar
Broccoli (frysta buketter, som tinats) en påse, ofta 800g
Gul lök, 1 stor
Kryddning:
alt 1) salt + citronpeppar
alt 2) salt + socker + sambal oleak
Tillvägagångssätt:
1. Broccolin, som är mer eller mindre upptinad är tämligen blöt, häll bort så mycket vatten som möjligt och lägg sedan buketterna på hushållspapper för att få bort vätska
2. Hetta upp stekpannan rejält och häll i rapsolja
3. Skala och skär löken i små bitar
4. Stek broccolin och löken på medelvärme, några minuter, vänd och stek ytterligare några minuter
5. Krydda med salt och citronpeppar alternativt salt, socker och chilipulver/chilipasta/sambal oleak
5. Lägg i köttet, bland med broccolin, och stäng så av plattan. Låt stå några minuter på eftervärmen för att bli varmt och ta upp smak.
Klart!
Serveras med vad som känns lämpligt, men varför inte risnudlar, matkorn eller potatis?!
Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri