Växellådsproblem för Kimi i Monaco

F1 2014 har äntligen kommit till Monaco.
Har du ännu inte varit i Monaco, åk dit och gå runt banan, det är om möjligt ännu trängre i verkligheten än det ser ut i TV-rutan (här).

FP1 och FP2 kördes traditionellt redan på torsdagen, det för att staden behöver vara lite tillgänglig även under Formel-1-helgen, så då splittar man helgen genom att låta banan vara tillgänglig för trafik på fredagen.

FP2 regnade delvis bort, men för Kimi Räikkönen var det ännu värre, då växellådan fastnade på treans växel och sedan var det färdigkört. Den smala lyckan var att det hände på Fria Träning och därmed innebär det inte fem platsers nedflyttning på startlinjen, något som just i Monaco är ett riktigt illa straff. Inte nog med att det är svårt att köra om, det är större risk för att drabbas av andras misstag är större längre bak.

Ferrarin ser fortsatt nervös och svårkörd ut, även om Alonso toppade FP2 och Kimi var sexa under FP1. Men både Alonso och Kimi får slita bakom ratten och ändå är det långt upp till Mercedes och även Red Bull.

Men allt kan fortfarande hända i Formel 1 och speciellt i Monaco. Men om någon skulle hindra Rosberg för att ta en andra seger i Monaco på rad, så skulle det vara Hamilton i den andra Mercedesen.

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s