
Baconstekta nudlar serverat med klyftpotatis direkt från ugnen. Chilipasta/sambal oelek sätter smakribban.
Detta recept på baconstekta nudlar med chili.
Tillagningstid: 25 minuter varav 20 min arbetsinsats
Svårighet: 2
Antal portioner: 4-6
Kostnad: 16-20 kr per portion beroende på inköpspris
Ingredienser:
Risnudlar 1 pkt 400g
Squash 1 st
Paprika 1 st
Gul lök 1 st
Tomat 2 st
Bacon ca 500g (4 pkt)
Kryddning:
Sambal oelek
Rapsolja att steka i
Tillvägagångssätt:
1. Lägg ett paket risnudlar (400 g) i en bunke och häll på en liter uppkokt vatten
2. Tag fram stora grytan, täck botten med rapsolja och hetta upp den (högsta effekt)
3a. Klipp baconet i tre delar och finfördela dem i grytan.
Fortsätt skära resten av maten medan du steker
3b. Stek baconet tills du tycker det är lagom och tag sedan ut det
4. Skär kycklingfilén i tärningsstora delar och stek dem, fortsatt på hög värme
5. Skär löken smått och lägg i dem med kyckling och squash, fortsatt på hög värme
6. Skär squashen i tärningar och lägg i dem tillsammans med kycklingen (när kycklingen inte är rosa längre), fortsatt på hög värme
och skär paprikan
7. När detta fått lite gyllene färg, lägg i paprikan
8. Häll av återstående vatten från risnudlarna och tippa i nudlarna i grytan
9. Krydda med salt och citronpeppar
10. Rör om
11. Smaka av
12. Rör om och låt steka några minuter till på eftervärmen.
Klart!
Servera!
Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Äggfri
Fiskfri
Fler enkla och tydliga recept finner du här