Vettel till Mercedes efter att Newey lämnar Red Bull?

Formel 1-säsongen 2014 börjar gå mot tiden av rykten och spekulationer och gnistan i år är att magikern bakom Red Bulls bilar, chefsdesignern Adrian Newey kommer att lämna Red Bull och hela sporten efter att ha designat nästa års Red Bull-bil.

Vettels missnöje med Red Bull gror redan, efter att han inte har en bil som han är nöjd med. Samtidigt är han inte immun mot att höra att han vuxit upp i och tagit sin titlar i en skyddad verkstad. För att bevisa sin storhet, menar många, så måste Vettel visa framgång även i ett annat stall.

Mercedes är det självklara målet för Vettel, Mercedes är överlägset bäst just nu och kommer att vara med i den absoluta toppen många år framöver. Så som Red Bull dominerade några år och Ferrari dessförinnan.

Vettel är det självklara målet för Mercedes. Mercedes förnyade nyligen VM-ledande Rosbergs kontrakt, medan Hamilton fick säga att han är nöjd med sitt stall (Mercedes) men ännu inte har någonting klart. Kombinationen Rosberg/Vettel är Mercedes PR-avdelnings våta dröm. De två förare som tagit de fem senaste VM-titlarna (förutsatt att Rosberg tas sin första i år) och båda är tyskar.

Att Adrian Newey lämnar F1-världen kan även innebära droppen för Fernando Alonso i Ferrari. Ferrari som öppet och skamlöst försökt köpa Newey, senast för en månad sedan.

vart tar Alonso vägen? Inte till Red Bull i alla fall. De tar sina egna förare, det stod klart efter att man valde bort Kimi Räikkönen till förmån för Ricciardo. Och Ricciardo har ju verkligen betalat tillbaka, så Red Bull kommer definitivt att fortsätta skörda från sin plantskola. Det skulle inte förvåna mig om man befordrar Danii Kvyatt redan till 2015, sådana kvaliteter har den pojkspolingen, nyss 20 fyllda.

Det frigör även en Toro Rosso-plats, lämpligen för Carlos Sainz Jr, som är i läge för att flytta upp till Formel 1 till nästa säsong.

Istället har det ryktats om McLaren-Honda för Alonso (här) och Honda förväntas komma med både pengar och en stark motor till 2015. Det är sannolikt Alonsos bästa möjlighet. Alternativet för McLaren – som sannolikt pensionerar Button – är Lewis Hamilton. Magnussen behåller de, han är Ron Dennis adept och har gjort bra i från sig så här långt.

Vem fyller Alonsos tomma säte i Ferrari? Hamilton eller Bianchi? Hur som helst så har rykteskvarnen börjat att mala för fullt!

 

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Bil och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s