Ibland tager man vad affären haver och gör sitt bästa. Den här gången blev det bra och jag vill dela med mig av detta recept som gick snabbt och enkelt att göra till 4 personer.
Detta recept på fläskytterfilé i kokosmjölk med TexMex-kryddning.
Tillagningstid: 25 minuter varav 20 min arbetsinsats
Svårighet: 2
Antal portioner: 4-6
Kostnad: 20-25 kr per portion beroende på inköpspris
Ingredienser:
Fläskytterfilé, 1 liten ca 500g (svensk, givetvis)
Blomkålshuvud 1 st
Gul lök 1 st
Tomater, körsbärs-, 250 g = 1 ask (alt kan två vanliga användas)

Fläskytterfilé som skärs i kvadrattum stora bitar, genom att först dela filén på längden och sedan skiva resten grovt. Snabbt och smidigt.
Kryddning:
Tacokrydda (1 påse / 4 msk)
Salt
7 st pepparkorn (jag tog grönpeppar, vad finns i din kryddsamling?)
Kokosgrädde (400g = 1 burk, finns i asiatiska hyllan hos din lokale ICA-handlare)
Rapsolja att steka i
Jag valde att servera detta med färskpotatis till, men det berodde mest på säsongen. Vanlig potatis, stekt potatis eller matkorn går garanterat även utmärkt.
Tillvägagångssätt:
1a. Tag fram stekpannan, täck botten med rapsolja och hetta upp den (högsta effekt).
1b. Tag fram en stor kastrull, töm i kokosgrädden i den och skölj ur burken, till hälften med vatten, och häll även i detta i kastrullen. Sätt även på plattan för denna kastrull. Det ska bli att puttra.
1c. Koka tilltugget (potatis/matkorn etc.)
2. Skär fläskytterfilén i stora tärningar, jag skar isär filén på längs först och
skivade den sedan grovt. Stek dem hastigt, i två omgångar, fortsatt på hög värme. När omgången är klar, salta dem lätt, häll dem i kokosgrädden.
3. Skär löken smått och stek den hastigt. Häll så i den i kokosgrädden.
4. Skär blomkålen och stek den hastigt. Salta den lätt. Häll så i dem i kokosgrädden.
5. Skär körsbärstomaterna mitt itu (eller tärna om du har normala tomater) och stek den hastigt. Häll så i dem i kokosgrädden.
6. Låt kokosmjölken med nu alla ingredienserna puttra. Krydda med 7 pepparkorn och 1 påse tacokrydda (eller 4 msk om du har ekonomiförpackning hemma).
7. Rör om. Smaka av. Krydda ev. mer efter behag.
8. Grytan är nu klar, men kan utan problem stå länge på eftervärmen. Du har väl inte glömt att koka potatis eller vad du nu tänkt äta till?
Klart!
Servera!
Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Äggfri
Fiskfri