Asiatisk fläskgryta med mexikansk touch – snabbt recept

Ibland tager man vad affären haver och gör sitt bästa. Den här gången blev det bra och jag vill dela med mig av detta recept som gick snabbt och enkelt att göra till 4 personer.

Asiatisk fläskgryta med mex-krydda och färskpotatis uppskattades av såväl barn, vuxna och gäster

Asiatisk fläskgryta med mex-krydda och färskpotatis uppskattades av såväl barn, vuxna och gäster

Detta recept på fläskytterfilé i kokosmjölk med TexMex-kryddning.

Tillagningstid: 25 minuter varav 20 min arbetsinsats
Svårighet: 2

Antal portioner: 4-6

Kostnad: 20-25 kr per portion beroende på inköpspris

Ingredienser:
Fläskytterfilé, 1 liten ca 500g (svensk, givetvis)
Blomkålshuvud 1 st
Gul lök 1 st
Tomater, körsbärs-, 250 g  = 1 ask (alt kan två vanliga användas)

Fläskytterfilé som skärs i kvadrattum stora bitar, genom att först dela filén på längden och sedan skiva resten grovt. Snabbt och smidigt.

Fläskytterfilé som skärs i kvadrattum stora bitar, genom att först dela filén på längden och sedan skiva resten grovt. Snabbt och smidigt.

Kryddning:
Tacokrydda (1 påse / 4 msk)
Salt
7 st pepparkorn (jag tog grönpeppar, vad finns i din kryddsamling?)

Kokosgrädde (400g = 1 burk, finns i asiatiska hyllan hos din lokale ICA-handlare)
Rapsolja att steka i

Jag valde att servera detta med färskpotatis till, men det berodde mest på säsongen. Vanlig potatis, stekt potatis eller matkorn går garanterat även utmärkt.

Fläsket steks. Lägg inte i för mycket åt gången och håll hettan uppe i pannan

2. Fläsket steks. Lägg inte i för mycket åt gången och håll hettan uppe i pannan

Tillvägagångssätt:
1a. Tag fram stekpannan, täck botten med rapsolja och hetta upp den (högsta effekt).

1b. Tag fram en stor kastrull, töm i kokosgrädden i den och skölj ur burken, till hälften med vatten, och häll även i detta i kastrullen. Sätt även på plattan för denna kastrull. Det ska bli att puttra.

1c. Koka tilltugget (potatis/matkorn etc.)

2. Skär fläskytterfilén i stora tärningar, jag skar isär filén på längs först och

Ovan grytan med kokosgrädden som allt hamnar i varteftersom. Nedan steks blomkål

4. Ovan grytan med kokosgrädden som allt hamnar i varteftersom. Nedan steks blomkål

skivade den sedan grovt. Stek dem hastigt, i två omgångar, fortsatt på hög värme. När omgången är klar, salta dem lätt, häll dem i kokosgrädden.

3. Skär löken smått och stek den hastigt. Häll så i den i kokosgrädden.

4. Skär blomkålen och stek den hastigt. Salta den lätt. Häll så i dem i kokosgrädden.

5. Skär körsbärstomaterna mitt itu (eller tärna om du har normala tomater) och stek den hastigt. Häll så i dem i kokosgrädden.

6. Låt kokosmjölken med nu alla ingredienserna puttra. Krydda med 7 pepparkorn och 1 påse tacokrydda (eller 4 msk om du har ekonomiförpackning hemma).

Stekta körsbärstomater dumpas i grytan

5. Stekta körsbärstomater dumpas i grytan

7. Rör om. Smaka av. Krydda ev. mer efter behag.

8. Grytan är nu klar, men kan utan problem stå länge på eftervärmen. Du har väl inte glömt att koka potatis eller vad du nu tänkt äta till?

Klart!

Servera!

Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Äggfri
Fiskfri

Fler enkla och tydliga recept finner du här

Alla ingredienser i grytan. Krydda, rör om och smaka av.

6. Alla ingredienser i grytan. Krydda, rör om och smaka av.

Annonser

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s