Fusk, fukt och ansvar – del 8a – garagets baksida blottläggs

Fortsättning från föregående inlägg

Till höger i bild syns marken ännu orörd, det är en bit ned till dräneringen här...

Till höger i bild syns marken ännu orörd, det är en bit ned till dräneringen här…

Baksidan av garaget så, där marken gick så högt att det bara var att kliva från marken direkt upp på taket. Här fanns det några kubikmeter jord att schakta. Och en gigantisk stubbe. Då är det bra med en grävskopa.

Stubben grävdes dock fram för hand och sedan kopplade vi kättingar under den och till grävskopan. Sedan var det bara hydraulikkraft mot naturkraft… (se bildsekvens i kommande inlägg)

Utgrävd stubbe

Utgrävd stubbe. Tänk dig för vad Du planterar. Det kan bli du som även ska ta bort det.

Stubben var gammal, men satt fast bland stora och små stenar, inpackat i lera. Många och långa rötter höll stubben hårt i marken, trots att träet här och var var geléaktigt av nedbrytning.

Skulle den hålla ihop, eller skulle kättingen bara gå rakt igenom det murkna träet? Träet visade sig vara mer hållbart än vad man kunnat tro.

 

Med stubben väck, så var resten grävskopejobb, förutom allra närmast väggen, där fyllhammare var det perfekta verktyget.

Här hittade vi hela och fina tegelrör, tillsammans med massor med rötter från den klätterväxt som tagit över garaget innan vi köpte stället.

I hörnet på garaget fanns en blinddränering, som ledde rakt om huset. Sannolikt något gammalt som tidigare ägare inte brytt sig om att ta bort?

Hela garaget har nu grävs ut. Det fina gruset mot garageväggen är inte "original" utan kommer från en del av nya delen på huset, som går att ta till vara på.

Hela garaget har nu grävs ut. Det fina gruset mot garageväggen är inte ”original” utan kommer från en del av nya delen på huset, som går att ta till vara på. Till vänster syns de två ”blindrören” som inte ledde någonstans men från garaget.

Härnäst ska vi gjuta på sista lagret på garagets långvägg, samt hörnet till höger på sista bilden, som lägga sista lagret på långsidan. Vad vi i detta skede inte visste var att grannens anhöriga skulle dyka upp med synpunkter… och jag har precis tagit emot brevet från tidigare ägarna, där de bestrider våra krav på ersättning. Föga överraskande!

Fortsättning följer

Här började inläggsserien

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Detta inlägg publicerades i Tips i vardagen och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s