Gör enkelt schnitzel av skinksteken – recept på kvick mat

Skinkstek. En stor, benfri köttbit som inte sällan lagas hel i ugnen (recept här). Men en billig skinkstek kan enkelt användas som utgångspunkt för en schnitzel. Här är ett förslag.

Skivad skinkstek med kokt potatis, stekta grönsaker och inlagd jalapeno

Skivad skinkstek med kokt potatis, stekta grönsaker och inlagd jalapeno

En skinkschnitzel är inte sällan panerad, dvs doppad i en röra av ägg och ströbröd, men eftersom den röran duktigt suger åt sig fett, avstår vi det idag. Skinka är i sig själv ett ganska magert köttstycke.

Tillagningstid: 15-20 min baserat på ca 700 g kött

Svårighetsgrad: 2

Skinksteken skärs enkelt i halvcentimeter tjocka skivor

Skinksteken skärs enkelt i halvcentimeter tjocka skivor

Kryddning:
Citronpeppar
Salt

Ingredienser:
Skinkstek som skärs i tunna skivor

Tillvägsgångssätt:
1. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på stora stekpannan och täck botten med rapsolja. Låt den bli rejält varm innan du lägger i något

Stek i het panna. Lägg inte i mer kött än att det täcker hälften av pannan för att hålla temperaturen uppe

Stek i het panna. Lägg inte i mer kött än att det täcker hälften av pannan för att hålla temperaturen uppe

2a. Skär tunna skivor av skinksteken. A och O är en stor, vass kniv.
2b. Stek vart eftersom du skivar. Täck inte mer än halva ytan med kött.
2c. Stek i het panna, ca 2 minuter per sida.
2d. Tag ur det färdigstekta köttet, krydda på en tallrik för att inte få kryddor i stekpannan som riskerar att bränna fast.
2e. Se till att stekpannan håller värmen uppe, vänta vid behov innan du lägger i nästa omgång. Du har igen den tiden jämfört med om du försöker med för kall temperatur. Även på smaken.

Klart!

Serveras med vad som känns lämpligt, men varför inte potatis och en god sallad.

Det stekta köttet kryddas på tallriken

Det stekta köttet kryddas på tallriken

Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri

Fler enkla recept hittar du här på Receptsidan

Om DonDoc

Moderator av Absolutman.wordpress.com Filosof, Författare och Forskare.
Det här inlägget postades i Recept - Matmöjligheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s