Skinkstek. En stor, benfri köttbit som inte sällan lagas hel i ugnen (recept här). Men en billig skinkstek kan enkelt användas som utgångspunkt för en schnitzel. Här är ett förslag.
En skinkschnitzel är inte sällan panerad, dvs doppad i en röra av ägg och ströbröd, men eftersom den röran duktigt suger åt sig fett, avstår vi det idag. Skinka är i sig själv ett ganska magert köttstycke.
Tillagningstid: 15-20 min baserat på ca 700 g kött
Svårighetsgrad: 2
Kryddning:
Citronpeppar
Salt
Ingredienser:
Skinkstek som skärs i tunna skivor
Tillvägsgångssätt:
1. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på stora stekpannan och täck botten med rapsolja. Låt den bli rejält varm innan du lägger i något

Stek i het panna. Lägg inte i mer kött än att det täcker hälften av pannan för att hålla temperaturen uppe
2a. Skär tunna skivor av skinksteken. A och O är en stor, vass kniv.
2b. Stek vart eftersom du skivar. Täck inte mer än halva ytan med kött.
2c. Stek i het panna, ca 2 minuter per sida.
2d. Tag ur det färdigstekta köttet, krydda på en tallrik för att inte få kryddor i stekpannan som riskerar att bränna fast.
2e. Se till att stekpannan håller värmen uppe, vänta vid behov innan du lägger i nästa omgång. Du har igen den tiden jämfört med om du försöker med för kall temperatur. Även på smaken.
Klart!
Serveras med vad som känns lämpligt, men varför inte potatis och en god sallad.
Allergi?
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Mjölkproteinfri
Ärtproteinfri
Äggfri
Fiskfri