
Stekta rödbetor, morötter och lök med chili, här serverat med vanlig falukorv och lika vanlig kokt potatis. För den som vill ha ännu mera hetta rekommenderas pepparrot, som på bilden
Så här års är det säsong för rotfrukter, så som rödbetor och morötter, men även för vanlig gul lök. Det är riktigt billigt.
Låt oss titta på en smakrik rätt, som fungerar som vegetarisk rätt ensam, men även som grönsaker till annan huvudrätt.
Det här är ett enkelt recept på Chilifrästa rödbetor med morötter och lök!
Tidsåtgång: 30 min
Svårighetsgrad: 2
Priset
Fyra rejäla portioner betingar futtiga 6 kr/portion
- 2 stora, färska, råa rödbetor (alt. 3 st normalstora eller 4 små)
- 2 stora gula lök
- 2 skapligt långa morötter
- 1 färsk chili (grön på bilden)
Rapsolja att steka i
Kryddor:
salt
Till detta kokas och serveras gärna potatis och prima falukorv om man är så lagd.
Tillredning:
(om möjligt, ta fram ingredienserna i förväg, så de är rumstempererade)
1b. Skala och koka potatis
2a. Skär löken i skivor, som sedan skärs till bitar.
2b. Stek löken på medelvärme
3b. Skär rödbetorna, på längden och sedan även på tvären, så får du lagoma strimlor.
3c. Skär morötterna som slantar.
3d. Stek rödbetorna, tillsammans med löken. Överväg att tillsätta mer olja.
3d. Salta försiktigt.
4a. Skär chilin och hacka den i fina bitar
4b. Tillsätt chilin till stekpannan och resten av ingredienserna
4c. Rör om, krydda med salt.
4e. Låt stå på eftervärmeni 5-10 minuter.
5a. Om du vill servera med falukorv, så skär du korven och steker den nu.
6. Smaka av, krydda ev. mera.
Klart, men maten kan utan problem fortsätta stå på eftervärmen 10-15 minuter till. Då mjuknar rotfrukterna lite mera.
Allergi:
Glutenfri – ja
utan ägg – ja
utan mjölk – ja
laktosfri – ja
utan fisk – ja
utan soja – ja
Ping: Ett till recept… | Vegan på gamla dar